Задържаха легионер за убийството на фелдшера в Орешник

0

37-годишен мъж, заподозрян за тежкото престъпление в тополовграското село Орешник, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в селото. Вчера бе открит мъртъв 72-годишен жител на населеното място. В здравната служба на селото бе открито безжизненото тяло на 72-годишния фелдшер. По тялото на медика са открити множество следи от насилие.

Разследващите се насочили към човек от селото като евентуален извършител на престъплението. В операцията по задържането му се включват екипи и от Гранична полиция и жандармерия. Извикан е екип на СОБТ.

Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие и помощни средства.

Става дума за Иван Пачалиев, рейнджър от френския легион. До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция.

Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев. Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...