Дете с аутизъм се нуждае от помощ

0

Константин Вангелов е едно прекрасно 12-годишно момче. Когато  е на 3 г. семейството му се сблъсква с тежката диагноза детски аутизъм. Диагнозата е поставена в Александровска болница.

Клиника в България дава надежда състоянието на Константин да се подобри значително. Лечебното заведение работи с болница в Германия, където трябва да бъдат направени изследвания на детето. В немската клиника се използва разпространеният в САЩ метод за лечение на аутизъм. Чрез различни изследвания се търси физиологичен проблем, свързан с метаболитни неблагополучия – функционирането на гените, биохимията, чревната флора, алергията и непоносимостта към храни. Този тип лечение се съчетава с по-разпространените в Европа – работа с психолози, специални педагози, рехабилитатори.

Около 10 хил. лв. ще струват изследванията, които немската клиника трябва да направи на детето. Сумата е непосилна за семейството. Те обаче ще покажат през какви етапи ще трябва да премине последващото лечение, което може да достигне до 100 хил. лв.

През 2017 г. Константин, тогава десетгодишен, бе герой  от кампанията на президента „Българската Коледа”. След подобрението обаче, състоянието му регресира. Виж историята тук:

http://news.bnt.bg/bg/a/bashcha-mechtae-edin-den-da-mozhe-da-govori-ss-sina-si

Открита е дарителска сметка, в която се набират средства в подкрепа на детето:

Първа инвестиционна банка

IBAN: BG25FINV91501016151888

BIC:FINVBGSF

Титуляр на сметката: Коста Ангелов Вангелов – баща на детето

Previous articleУредник от музея получи отличие по проект на БАН
Next articleПлащат на лозари да не гледат грозде

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...