Група „Хоризонт” и заря за финала на „Вечер на китарите”

0

С концерт на група „Хоризонт” и впечатляваща заря приключи второто издание на „Вечер на китарите” в Свиленград. Стотици свиленградчани и гости на града се събраха пред откритата сцена до Стария мост на река Марица, за да се насладят на рок изпълненията на български и чужди рок банди. Близо 10 групи с младежко участие и рок ветерани взеха участие във фестивала. Свиленградчани бяха представени от успешния дует на учениците Виктор и Кали, с ментори групата „0379”, както и от Панайот Панайотов, който пя с музикантите от „Пиерати”. Останалите участници бяха юношеската група „Хала” към Младежки център Хасково, рок група „Хала” към Детски младежки център Димитровград, „Хаштаг” от Велико Търново, Мат Джеффест от Англия и Герд от Холандия и рок динозаврите от „Ентронемент”.

Въпреки големия токов удар първата вечер, от който техниката буквално изпуши, свиленградчани останаха за емоционалния акустичен концерт на  групите. От читалището уточниха, че той не е по вина нито на организаторите, нито на озвучители. След упоритата работа през целия втори ден, техниката беше възстановена и зрителите бяха компенсирани с емоционални и качествени изпълнения. Публиката посрещна емоционално и гост музикантите от група „Хоризонт”, които изпълниха вечни български хитове. Вокалистът на групата представи подетата от тях мащабна национална кампания в подкрепа на българската музика „Изпей „Обичам те” на български”.

Музикалният фестивал няма конкурсен характер. Той се организира за втори път, но за пръв път протича в две вечери, с уъркшоп за музиканти и със заря.

Всички групи получиха статутка на фестивала, грамоти за участие и специална селекция вина от винарска изба „Катаржина”. Дарителски диплом получиха спомоществувателите на музикалната проява – ГЕРБ Свиленград, хотел и ресторант „Хестея”, рок клуб „The Place”, Бурденис къмпани, БСП Свиленград, спедиция и транспорт „Кунка груп” ЕООД, къща за гости Бордър хаус, народният представител Никола Динков, Лайънс клуб, винарна изба „Катаржина”. Някои от спонсорите и организаторите също връчиха свои награди.

Организатори на проявата са НЧ „Просвета 1870” и рок група „0379”. Инициативата се осъществи и с финансовата подкрепа на община Свиленград.

Previous articleНад 100 души се събраха в Свиленград на протеста на родителите
Next articleОтново конкурс за есе във форума „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...