Група „Хоризонт” и заря за финала на „Вечер на китарите”

0

С концерт на група „Хоризонт” и впечатляваща заря приключи второто издание на „Вечер на китарите” в Свиленград. Стотици свиленградчани и гости на града се събраха пред откритата сцена до Стария мост на река Марица, за да се насладят на рок изпълненията на български и чужди рок банди. Близо 10 групи с младежко участие и рок ветерани взеха участие във фестивала. Свиленградчани бяха представени от успешния дует на учениците Виктор и Кали, с ментори групата „0379”, както и от Панайот Панайотов, който пя с музикантите от „Пиерати”. Останалите участници бяха юношеската група „Хала” към Младежки център Хасково, рок група „Хала” към Детски младежки център Димитровград, „Хаштаг” от Велико Търново, Мат Джеффест от Англия и Герд от Холандия и рок динозаврите от „Ентронемент”.

Въпреки големия токов удар първата вечер, от който техниката буквално изпуши, свиленградчани останаха за емоционалния акустичен концерт на  групите. От читалището уточниха, че той не е по вина нито на организаторите, нито на озвучители. След упоритата работа през целия втори ден, техниката беше възстановена и зрителите бяха компенсирани с емоционални и качествени изпълнения. Публиката посрещна емоционално и гост музикантите от група „Хоризонт”, които изпълниха вечни български хитове. Вокалистът на групата представи подетата от тях мащабна национална кампания в подкрепа на българската музика „Изпей „Обичам те” на български”.

Музикалният фестивал няма конкурсен характер. Той се организира за втори път, но за пръв път протича в две вечери, с уъркшоп за музиканти и със заря.

Всички групи получиха статутка на фестивала, грамоти за участие и специална селекция вина от винарска изба „Катаржина”. Дарителски диплом получиха спомоществувателите на музикалната проява – ГЕРБ Свиленград, хотел и ресторант „Хестея”, рок клуб „The Place”, Бурденис къмпани, БСП Свиленград, спедиция и транспорт „Кунка груп” ЕООД, къща за гости Бордър хаус, народният представител Никола Динков, Лайънс клуб, винарна изба „Катаржина”. Някои от спонсорите и организаторите също връчиха свои награди.

Организатори на проявата са НЧ „Просвета 1870” и рок група „0379”. Инициативата се осъществи и с финансовата подкрепа на община Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...