Отново конкурс за есе във форума „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани”

0

Конкурс за ученическо есе ще се проведе и тази година в рамките на форума „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани”. В конкурса могат да вземат участие ученици на възраст от 9 до 18 години, съобщиха организаторите.

Две са темите, по които ще творят учениците. Те могат да избират между „Едно нещо, което ще направя, за да бъде Свиленград по-добър” и „Едно нещо, което ще направя, за да бъде България по-добра”.

Есетата трябва да са с дължина между 350 и 500 думи. Приемат се и видео есета с дължина до 3 минути. Есетата трябва да отговарят на избраната тема, да са грамотно написани, да се отличават с логическа последователност и креативност. Длъжината на есето не е критерий, който влияе на оценяването, уточняват още организаторите.

Към есето трябва да бъдат приложени трите имена, училище и клас на ученика, имейл адрес и телефон. Есетата ще бъдат оценявани от жури от утвърдени преподаватели по български език и литератури от общинските училища.

Есетата трябва да бъдат изпратени до 22.00 часа на 19 септември 2019 г. на имейл obrazovanie_svilengrad@abv.bg.

Всички участници ще получат грамоти. Авторите на отличените есета и по двете теми ще получат сборници – научни издания на Исторически музей Свиленград.

Форумът „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани” се организира за трета поредна година, с подкрепата на Община Свиленград. Той се организира по повод празника на града – 5 октомври.

Идeятa зa инициaтивaтa и нeйнaтa opгaнизaция е дeлo нa двe млaди и ycпeшни cвилeнгpaдчaнĸи: Aнa Aлeĸcиeвa- пpoдyцeнт c фoĸyc въpxy coциaлнo aнгaжиpaнo изĸycтвo и  Heдa Гpoзeвa- юpиcт и cпeциaлиcт пo cтpaтeгичecĸи ĸoмyниĸaции. Младежкият форум среща yчeници c вeчe peaлизиpaни в paзлични oблacти пpoфecиoнaлиcти, poдeни и изpacли в Cвилeнгpaд. Цeлтa e подрастващите дa пoчepпят пoлeзeн oпит oт пъpвa pъĸa в професионалното си ориентиране и да се уверят, че всеки, който се учи и работи усилено  има възможност да постигне успех и добра реализация, като млaдeжитe зaдaвaт въпpocи и диcĸyтиpaт с менторите cвoитe представи и визии за бъдещето си.

Previous articleГрупа „Хоризонт” и заря за финала на „Вечер на китарите”
Next articleСвиленград се включи в кампанията „Да изчистим България”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...