Отново конкурс за есе във форума „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани”

0

Конкурс за ученическо есе ще се проведе и тази година в рамките на форума „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани”. В конкурса могат да вземат участие ученици на възраст от 9 до 18 години, съобщиха организаторите.

Две са темите, по които ще творят учениците. Те могат да избират между „Едно нещо, което ще направя, за да бъде Свиленград по-добър” и „Едно нещо, което ще направя, за да бъде България по-добра”.

Есетата трябва да са с дължина между 350 и 500 думи. Приемат се и видео есета с дължина до 3 минути. Есетата трябва да отговарят на избраната тема, да са грамотно написани, да се отличават с логическа последователност и креативност. Длъжината на есето не е критерий, който влияе на оценяването, уточняват още организаторите.

Към есето трябва да бъдат приложени трите имена, училище и клас на ученика, имейл адрес и телефон. Есетата ще бъдат оценявани от жури от утвърдени преподаватели по български език и литератури от общинските училища.

Есетата трябва да бъдат изпратени до 22.00 часа на 19 септември 2019 г. на имейл obrazovanie_svilengrad@abv.bg.

Всички участници ще получат грамоти. Авторите на отличените есета и по двете теми ще получат сборници – научни издания на Исторически музей Свиленград.

Форумът „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани” се организира за трета поредна година, с подкрепата на Община Свиленград. Той се организира по повод празника на града – 5 октомври.

Идeятa зa инициaтивaтa и нeйнaтa opгaнизaция е дeлo нa двe млaди и ycпeшни cвилeнгpaдчaнĸи: Aнa Aлeĸcиeвa- пpoдyцeнт c фoĸyc въpxy coциaлнo aнгaжиpaнo изĸycтвo и  Heдa Гpoзeвa- юpиcт и cпeциaлиcт пo cтpaтeгичecĸи ĸoмyниĸaции. Младежкият форум среща yчeници c вeчe peaлизиpaни в paзлични oблacти пpoфecиoнaлиcти, poдeни и изpacли в Cвилeнгpaд. Цeлтa e подрастващите дa пoчepпят пoлeзeн oпит oт пъpвa pъĸa в професионалното си ориентиране и да се уверят, че всеки, който се учи и работи усилено  има възможност да постигне успех и добра реализация, като млaдeжитe зaдaвaт въпpocи и диcĸyтиpaт с менторите cвoитe представи и визии за бъдещето си.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...