Сухи треви горяха в Свиленград, бали слама – в Капитан Андреево

0

Сухи треви и щайги горяха в неделя между улиците „Граничар” и „Зорница” в Свиленград. Огънят е тръгнал заради човешка непредпазливост, заради запалването на тревите. Вятърът е помогнал за разпространението на пожара. За късмет, огънят не е хванал стопанските постройки с животни, които се намират в близост. Сигналът за пожара е подаден около 15.00 часа. Гъстият, черен дим се виждаше почти в целия град. В потушаването на огъня са участвали две коли на пожарната. Установен е причинителя на пожара и ще му бъде наложена административна санкция.

Установен е и извършителя на пожар в свиленградското село Капитан Андреево. В края на миналата седмица изгоряха всичките 650 бали слама на стопанин, складирал ги в стомано-бетонна конструкция в близост до стадиона. Гранична полиция е заловила подпалвача, чиито мотиви на този етап не са ясни. Вероятно е този пожар също да е възникнал по непредпазливост. Човекът е любител на чашката.

650 бали слама изгоряха в село Капитан Андреево

В последните няколко дни ежедневно се налага пожарникарите да се отзовават на сигнали заради палене на гуми. Последният е от понеделник, в 4.00 часа сутринта, като запалването за пореден път е по пътя за село Момково. Извършителят е един и същ от години. След изгарянето на гумите, намиращата се в тях тел се предава за скрап.

Опасността от голям пожар обаче е сериозна, казват от пожарната. Тя зависи от вятъра и от атмосферните условия.Черният и гъст дим обаче тормози и трови целия град, а пожарникарите нямат механимите за справяне с извършителя рецидивист.

Ние се отзоваваме на сигналите, това ни е работата, но в последно време това се случва всеки ден, каза главен комисар Ивелин Тонев, началник на пожараната в Свиленград. Хабим ресурс, който може да се пренасочи, заяви той.

Previous articleЗапочна приемът на документи за лична помощ
Next articleОкончателно: Стамо Димитров кандидатът на БСП за кмет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...