Сухи треви горяха в Свиленград, бали слама – в Капитан Андреево

0

Сухи треви и щайги горяха в неделя между улиците „Граничар” и „Зорница” в Свиленград. Огънят е тръгнал заради човешка непредпазливост, заради запалването на тревите. Вятърът е помогнал за разпространението на пожара. За късмет, огънят не е хванал стопанските постройки с животни, които се намират в близост. Сигналът за пожара е подаден около 15.00 часа. Гъстият, черен дим се виждаше почти в целия град. В потушаването на огъня са участвали две коли на пожарната. Установен е причинителя на пожара и ще му бъде наложена административна санкция.

Установен е и извършителя на пожар в свиленградското село Капитан Андреево. В края на миналата седмица изгоряха всичките 650 бали слама на стопанин, складирал ги в стомано-бетонна конструкция в близост до стадиона. Гранична полиция е заловила подпалвача, чиито мотиви на този етап не са ясни. Вероятно е този пожар също да е възникнал по непредпазливост. Човекът е любител на чашката.

650 бали слама изгоряха в село Капитан Андреево

В последните няколко дни ежедневно се налага пожарникарите да се отзовават на сигнали заради палене на гуми. Последният е от понеделник, в 4.00 часа сутринта, като запалването за пореден път е по пътя за село Момково. Извършителят е един и същ от години. След изгарянето на гумите, намиращата се в тях тел се предава за скрап.

Опасността от голям пожар обаче е сериозна, казват от пожарната. Тя зависи от вятъра и от атмосферните условия.Черният и гъст дим обаче тормози и трови целия град, а пожарникарите нямат механимите за справяне с извършителя рецидивист.

Ние се отзоваваме на сигналите, това ни е работата, но в последно време това се случва всеки ден, каза главен комисар Ивелин Тонев, началник на пожараната в Свиленград. Хабим ресурс, който може да се пренасочи, заяви той.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...