С концерт на Тодор Кожухаров продължава набирането на средства за Никол

0

С благотворителен концерт на 4 септември продължава набирането на средства за 12-годишната Никол Джемперлиева. Зад каузата застават именитите народни певци Тодор и Донка Кожухарови, оркестър „Южни ритми“ и Танцова формация „Настроение“ от Стара Загора. Концертът ще започне от 18.30 часа, в салона на читалище „Просвета 1870”. Средства ще се събират с кутии за дарения, както преди, така и по време на концерта, уточниха от читалището.

Припомняме, че операцията на Никол премина успешно, но сега я очакват няколко курса химео- и лъчетерапии в Истанбул. Още 40 хил. лв. са необходими, а средствата са непосилни за семейството.

Тодор Кожухаров е една от най-емблематичните фигури на националната ни музикална култура. Своята музикална кариера той започва още като юноша. През 1989 г. основава оркестър Южни ритми и вече в продължение на 30 години заедно не спират да радват своите почитатели и всички любители на хубавата и велика българска народна музика.

През всичките свои творчески години той не прекъсва връзката с корените на родния Хасковски край – с. Мустрак , община Свиленград. За изключителната му популярност допринася и завидният му фонд от над 200 записи в БГ национално Радио, които редовно звучат в програмите.Тодор Кожухаров има редица награди, както и златен медал от Световният шампионат по изкуствата в Лос Анджелис, Калифорния – 1998 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...