С концерт на Тодор Кожухаров продължава набирането на средства за Никол

0

С благотворителен концерт на 4 септември продължава набирането на средства за 12-годишната Никол Джемперлиева. Зад каузата застават именитите народни певци Тодор и Донка Кожухарови, оркестър „Южни ритми“ и Танцова формация „Настроение“ от Стара Загора. Концертът ще започне от 18.30 часа, в салона на читалище „Просвета 1870”. Средства ще се събират с кутии за дарения, както преди, така и по време на концерта, уточниха от читалището.

Припомняме, че операцията на Никол премина успешно, но сега я очакват няколко курса химео- и лъчетерапии в Истанбул. Още 40 хил. лв. са необходими, а средствата са непосилни за семейството.

Тодор Кожухаров е една от най-емблематичните фигури на националната ни музикална култура. Своята музикална кариера той започва още като юноша. През 1989 г. основава оркестър Южни ритми и вече в продължение на 30 години заедно не спират да радват своите почитатели и всички любители на хубавата и велика българска народна музика.

През всичките свои творчески години той не прекъсва връзката с корените на родния Хасковски край – с. Мустрак , община Свиленград. За изключителната му популярност допринася и завидният му фонд от над 200 записи в БГ национално Радио, които редовно звучат в програмите.Тодор Кожухаров има редица награди, както и златен медал от Световният шампионат по изкуствата в Лос Анджелис, Калифорния – 1998 г.

Previous articleПаметна плоча откриха при поликлиниката в Свиленград
Next articleСпряха близо 20 кг хероин на пункт Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...