Спряха близо 20 кг хероин на пункт Капитан Андреево

0

Близо 20 кг хероин бяха задържани на пункт Капитан Андреево. Наркотикът е открит в естествените кухини във вратите на автомобил, марка „Опел Зафира“, с немска регистрация, управляван от немския гражданин В.Р.

Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август от Турция. При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин.

Няколко дни по-късно, на 24 август, като съпричастен към трафика е задържан и помагачът, турският гражданин Р.Г.

Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева. Акцията е на Агенция „Митници“ с Регионалното звено „БОП“ – Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

И двамата задържани чужденци са с повдигнати обвинения. На 23 август Хасковския окръжен съд реши немският гражданин да остане в ареста, а днес прокуратурата е внесла искане за постоянно в ареста да остане и турчинът.

За горепосочените престъпления се предвиждат наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОД на МВР-Хасково, Агенция „Митници“  и Окръжна прокуратура – Хасково отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, водещи до разкриване на получателя на пратката.

Previous articleС концерт на Тодор Кожухаров продължава набирането на средства за Никол
Next articleНяма да продават сградата на Дневния център в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...