Английски туристи с дарение за белошипата ветрушка

0

Работата на Зелени Балкани в Левка за опазването на белошипата ветрушка е провокирала симпатиите на английски посетители, съобщават от природозащитната организация. Анонимният дарител е изпратил по пощата банкноти и монети, прикрепени към тематични картички и послания. Жестът провокира благодарността на еколозите заради вниманието и оценката за дългогодината работа.

Стотици туристи са минали това лято през свиленградското село Левка, за да посетят Модула за адаптация и освобождаване на белошипи ветрушки. Международните гости са основно любители на птиците и природата. Голяма част от тях са подкрепили природозащитните дейности на Зелени Балкани чрез финансови дарения и благодарности споделени в Книгата за гости.

„Използваме случая да благодарим от сърце, не само на този анонимен дарител, но и на всички туристи, посетители и гости, както и на туристическите фирми организирали посещенията в  Центъра за природозащитни дейности на Зелени Балкани в с. Левка, част от който е и Модула за адаптация и освобождаване на белошипи ветрушки, съобщават от еко организацията. „Вашите подкрепа внимание и партньорство  са от изключителна важност за работата ни по възстановяването и запазването на белошипата ветрушка, като гнездящ вид в България”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...