Мария Костадинова: Няма опасност от криза с боклука

0

Няма опасност от криза с боклука в община Свиленград, каза заместник-кметът Мария Костадинова във връзка с палежа на трите сметосъбиращи камиона в двора на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”. Тя съобщи, че единият от автомобилите  е пострадал леко, в движение е и днес събира отпадъци. Камион е предоставен и от близката община Димитровград като и други общини са заявили готовност да изпратят специализирани автомобили. В сметосъбирането в града ще се включи и претоварната станция, с която отпадъците се извозват до Регионалното депо в Харманли.

Не се очакват и проблеми с графика за събиране на боклука, счита още Мария Костадинова. Тя съобщи, че общината разполага с достатъчно малки коли, които ежедневно събират зелена маса и друг отпадък и могат да се включат в сметосъбирането, за да не се допусне криза.

Утре ще стане ясно дали засегнатите от палежа камиони ще могат да се ремонтират. Също утре ще бъдат оценени и нанесените щети. Камионите бяха закупени след като общината в Свиленград се зае сама да събира и извозва отпадъка. Това стана, след като изтече договорът с „Волф Милениум”.

„Нека органите на реда да се произнесат дали става дума за вандалски акт или е целенасочено”, отговори Мария Костадинова на въпрос на svilengrad24 . „При всички случаи палежът е умишлен. Но аз лично не мисля, че е вандалски акт.”

Тя посочи, че охраната на Общинското предприятие се осъществява с видео наблюдение и сензори,   които обхващат цялата му територия и предположи, че нарушителите са много опитни и са навлезли под нивото на сензорите.

Екипи на криминална и икономическа полиция работят по случая, който е под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково. Иззети са видеозаписите в района. На охранителните камерите на предприятието се виждат действията на подпалвачите – трима мъже с качулки. Те заливат камионите с леснозапалима течност.

 „Органите на реда сериозно са се ангажирали с работата по случая, каза още Костадинова.  Дано да стигнат не само до извършителите, но и до поръчителя,” допълни тя.

Previous articleПалежът на сметосъбиращите камиони на Свиленград се наблюдава от Окръжна прокуратура
Next articleПейки-книги поставиха пред библиотеката в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...