Палежът на сметосъбиращите камиони на Свиленград се наблюдава от Окръжна прокуратура

0

Умишленият палеж на сметосъбиращите камиони в община Свиленград се наблюдава от Окръжна прокуратура – Хасково, съобщиха от там. Изгорялото имущество, собственост на община Свиленград и частно търговско дружество, е на значителна стойност. Тепърва експерти ще правят оценка на щетите и пожаро-техническа експертиза.

Трите машини, с които се събира отпадъка на община Свиленград бяха подпалени снощи. Сигналът за огъня е постъпил в пожарната в града в 23.00 часа. Подаден е от охранители на частна фирма в района, видели пламъците. Въпреки бързата намеса на пожарникарите, кабините на две от машините са унищожени, а третата е с по-малки поражения. В съседство е имало и други машини на общинското предприятие, за които е съществувала опасност от огъня.

Камери за видео наблюдение записват трима мъже с качулки, които се промъкват и подпалват камионите.

Разследващите са изискали вече видеозаписите от камерите за наблюдение в района на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”, където са камионите. В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, разпитани са и свидетели. Разследването по случая продължава.

Миналата година общината в Свиленград пое сметосъбирането, след като изтече договорът с фирма, извършвала дейността.

Previous articleХристо Христов от Свиленград в турнир по смесени бойни изкуства
Next articleМария Костадинова: Няма опасност от криза с боклука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...