Палежът на сметосъбиращите камиони на Свиленград се наблюдава от Окръжна прокуратура

0

Умишленият палеж на сметосъбиращите камиони в община Свиленград се наблюдава от Окръжна прокуратура – Хасково, съобщиха от там. Изгорялото имущество, собственост на община Свиленград и частно търговско дружество, е на значителна стойност. Тепърва експерти ще правят оценка на щетите и пожаро-техническа експертиза.

Трите машини, с които се събира отпадъка на община Свиленград бяха подпалени снощи. Сигналът за огъня е постъпил в пожарната в града в 23.00 часа. Подаден е от охранители на частна фирма в района, видели пламъците. Въпреки бързата намеса на пожарникарите, кабините на две от машините са унищожени, а третата е с по-малки поражения. В съседство е имало и други машини на общинското предприятие, за които е съществувала опасност от огъня.

Камери за видео наблюдение записват трима мъже с качулки, които се промъкват и подпалват камионите.

Разследващите са изискали вече видеозаписите от камерите за наблюдение в района на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”, където са камионите. В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, разпитани са и свидетели. Разследването по случая продължава.

Миналата година общината в Свиленград пое сметосъбирането, след като изтече договорът с фирма, извършвала дейността.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...