Христо Христов от Свиленград в турнир по смесени бойни изкуства

0

Турнир по смесени бойни изкуства ще се проведе на 17 август на „Арена Спартак“ в Кърджали.  В състезанието ще участва и Христо Христов от Свиленград. Той ще се бие срещу Европейският шампион по ММА Фердун Османов от клуб „Десант“-Варна.

Предстоящият турнир за аматьори в Кърджали под название Thracia Fighting Championship ще бъде част от олимпийски квалификации по ММА и битки по К-1 в общо 12 двубоя. По предварителна програма, ще се състоят 3 квалификационни боксови двубоя, които ще излъчат участници за Европейското първенство: Ергюнал Сабри срещу Прохур Рязанов – 49 кг; Ясен Радев срещу Матвей Рязанов – 52 кг; Стилиан Христов срещу Иван Иванов – 64 кг. Рейтингови срещи бокс: Енгин Махмуд срещу Божидар Божков – 91 кг, и Емирджан Мехмед срещу неизвестен – 69 – кг. Едуард Алексанян от Варна, който е шампион на национални първенства по бокс и карате киокушин, се състезава професионално и има участия в турнири като Pro Fight и Senshi. Той ще играе със Сабри Атай от Кърджали, който е тренирал дълги години бокс в Англия, вицешампион е по бойно самбо, шампион в аматьорския ММА, има и професионални битки в ММА. Двамата ще се бият в главната битка на вечерта по правилника на К1.

Турнирът в Кърджали се организира със съдействието на Българска федерация по бокс, Българска федерация по ММА и Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...