Кметът на Свиленград и две фирми с награди от КРИБ

0

Кметът на Община Свиленград инж. Георги Манолов получи специалната награда на КРИБ /Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България/ за вдъхновяващ визионер, дългогодишен ефективен кмет, променящ средата и стимулиращ развитието на региона. Отличието му бе връчено от вицепремиера на България по икономическа и демографска политика Марияна Николова на Седмите годишни награди на КРИБ в Хасково – „Гласът на българския бизнес”.

Две фирми от Свиленград – „Хестея“ и „Лев Ойл“, също получиха награди от КРИБ – за „Социално отговорна компания – партньор на община”. Проф. Николай Вълканов – заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ, връчи наградите на техните управители Христина Бойчева и Светлана Бакалова. Кметът Георги Манолов отбеляза в словото си щедрата благотворителна дейност на тези фирми за подпомагане на нуждаещите се, децата и спорта в общината.

В мотивите за присъдената на Георги Манолов награда се изтъква успешната му работа като кмет през последните 15 години и новаторските решения в управлението на общината. Близо 120 млн. лeвa са вложените средства на територията на община Свиленград по европейските фондове. Усвоените 4 982 лв. европари на глава от населението правят общината първа по този показател в Хасковска област. Още близо 50 млн. са вложени в развитието по национални програми и собствени капиталови средства. Над 550 са фирмите от Хасковска област и от цяла България, които работят в Свиленград от всички сфери на икономиката. За периода на управлението му се отчита значително нарастване на инвестициите във всички сфери на стопанския и културен живот – туризма, хотелиерството, ресторантьорството, транспорта, селското стопанство, търговията и услугите, инфраструктурата, строителството и санирането, ВиК сектора, газификацията, опазването на историческото наследство, екологията, здравеопазването, социалните услуги, спорта, младежките дейности, културата, превенцията от бедствия и аварии.

Специална награда получи и областният управител Станислав Дечев – за привличане на чужди инвестиции в област Хасково, както и депутатът – д-р Георги Станков, за заслугите му за въвеждане на противоградна система в област Хасково и опазване на земеделската продукция.

Организатор на събитието е КРИБ Хасково с председател Стефан Димитров. Присъстваха представители на бизнеса, кметове на общини, председатели на общински съвети, дипломати, учени икономисти и социолози.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...