Кметът на Свиленград и две фирми с награди от КРИБ

0

Кметът на Община Свиленград инж. Георги Манолов получи специалната награда на КРИБ /Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България/ за вдъхновяващ визионер, дългогодишен ефективен кмет, променящ средата и стимулиращ развитието на региона. Отличието му бе връчено от вицепремиера на България по икономическа и демографска политика Марияна Николова на Седмите годишни награди на КРИБ в Хасково – „Гласът на българския бизнес”.

Две фирми от Свиленград – „Хестея“ и „Лев Ойл“, също получиха награди от КРИБ – за „Социално отговорна компания – партньор на община”. Проф. Николай Вълканов – заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ, връчи наградите на техните управители Христина Бойчева и Светлана Бакалова. Кметът Георги Манолов отбеляза в словото си щедрата благотворителна дейност на тези фирми за подпомагане на нуждаещите се, децата и спорта в общината.

В мотивите за присъдената на Георги Манолов награда се изтъква успешната му работа като кмет през последните 15 години и новаторските решения в управлението на общината. Близо 120 млн. лeвa са вложените средства на територията на община Свиленград по европейските фондове. Усвоените 4 982 лв. европари на глава от населението правят общината първа по този показател в Хасковска област. Още близо 50 млн. са вложени в развитието по национални програми и собствени капиталови средства. Над 550 са фирмите от Хасковска област и от цяла България, които работят в Свиленград от всички сфери на икономиката. За периода на управлението му се отчита значително нарастване на инвестициите във всички сфери на стопанския и културен живот – туризма, хотелиерството, ресторантьорството, транспорта, селското стопанство, търговията и услугите, инфраструктурата, строителството и санирането, ВиК сектора, газификацията, опазването на историческото наследство, екологията, здравеопазването, социалните услуги, спорта, младежките дейности, културата, превенцията от бедствия и аварии.

Специална награда получи и областният управител Станислав Дечев – за привличане на чужди инвестиции в област Хасково, както и депутатът – д-р Георги Станков, за заслугите му за въвеждане на противоградна система в област Хасково и опазване на земеделската продукция.

Организатор на събитието е КРИБ Хасково с председател Стефан Димитров. Присъстваха представители на бизнеса, кметове на общини, председатели на общински съвети, дипломати, учени икономисти и социолози.

Previous articleШахматистите ни отново шампиони на малките селища
Next articleСъбрани са парите за операцията на Никол

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...