Сменят 630 улични лампи на натоварени улици с LED осветление

0

Eнергоефективно улично осветление поставя общината в Свиленград, съобщиха от там. Общо 630 броя LED осветителни тела ще заменят старите луминисцентни и обикновени елкрушки по електрическите стълбове. Това е около 30% от цялото улично осветления на града. Освен LED лампите към елтаблата се инсталират и електронни часовници за управление на осветлението.

Дванадесет от най-натоварените улици ще бъдат обхванати от подмяната, допълват от администрацията. Това са новоасфалтирани улици и възлови места в града. Става дума за улиците: „Ген. Скобелев”, „Цар Симеон Велики”, „Васил Левски”, бул. „България”, ”Княз Борис I”, „23-ти септември”, „Христо Шишманов”, „Ал. Стамболийски”, „Христо Ботев”, „Трети март”, „Крайречна”, „Граничар”, „Елин Пелин”, „Драган Цанков”, „Яна войвода”, „Бурденис”, „Д. Благоев”,” Хр. Топракчиев”, „Страшимир Дочков”, „Георги Кирков”, както и за подхода от Метан станцията до кръговото и площадите „5 октомври” и „14 март”.

Икономичното LED осветление струва на общината 31 000 лева собствени средства, планирани в бюджета за 2019 г. LED лампите се отличават с високо качество на генерираната светлина и дълъг експлоатационен живот. Срокът на експлоатация на светодиодите е минимум 50 000 часа. С тяхната употреба се очаква в следващия отчетен период да се понижи годишното улично електропотребление, съобщават още от ОбА.

Обновяването на уличното осветление в Свиленград започна от миналата година, когато бяха поставени LED лампи на подходите на града откъм Гърция и АМ „Марица” и на околовръстния път. На следващ етап ще се подменя осветлението и в други части на града. От 2017 година общината има изготвен технико-икономически доклад за реконструкция и модернизация на системите за улично осветление в града и селата.

Previous articleИ тази година ще има „Вечер на китарите” в Свиленград
Next articleЧиталището в Свиленград търси ново лого за 150-годишнината

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...