Сменят 630 улични лампи на натоварени улици с LED осветление

0

Eнергоефективно улично осветление поставя общината в Свиленград, съобщиха от там. Общо 630 броя LED осветителни тела ще заменят старите луминисцентни и обикновени елкрушки по електрическите стълбове. Това е около 30% от цялото улично осветления на града. Освен LED лампите към елтаблата се инсталират и електронни часовници за управление на осветлението.

Дванадесет от най-натоварените улици ще бъдат обхванати от подмяната, допълват от администрацията. Това са новоасфалтирани улици и възлови места в града. Става дума за улиците: „Ген. Скобелев”, „Цар Симеон Велики”, „Васил Левски”, бул. „България”, ”Княз Борис I”, „23-ти септември”, „Христо Шишманов”, „Ал. Стамболийски”, „Христо Ботев”, „Трети март”, „Крайречна”, „Граничар”, „Елин Пелин”, „Драган Цанков”, „Яна войвода”, „Бурденис”, „Д. Благоев”,” Хр. Топракчиев”, „Страшимир Дочков”, „Георги Кирков”, както и за подхода от Метан станцията до кръговото и площадите „5 октомври” и „14 март”.

Икономичното LED осветление струва на общината 31 000 лева собствени средства, планирани в бюджета за 2019 г. LED лампите се отличават с високо качество на генерираната светлина и дълъг експлоатационен живот. Срокът на експлоатация на светодиодите е минимум 50 000 часа. С тяхната употреба се очаква в следващия отчетен период да се понижи годишното улично електропотребление, съобщават още от ОбА.

Обновяването на уличното осветление в Свиленград започна от миналата година, когато бяха поставени LED лампи на подходите на града откъм Гърция и АМ „Марица” и на околовръстния път. На следващ етап ще се подменя осветлението и в други части на града. От 2017 година общината има изготвен технико-икономически доклад за реконструкция и модернизация на системите за улично осветление в града и селата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...