И тази година ще има „Вечер на китарите” в Свиленград

0

Второто издание на „Вечер на китарите“ ще се проведе на 6 и 7 септември, съобщиха организаторите на музикалната проява. Тези дни в социалната мрежа беше оповестен и регламента за участие. В нея имат право да участват инструментални групи, без ограничение във възрастта.

И тази година по стария мост на река Марица ще има демонстрационно свирене на различни стилове и техники. По протежението на вековното съоръжение ще бъдат разположени шатри, сред които свиленградчани, гости на града, меломани ще могат да се разходят, наслаждавайки се на вечни хитове и авторска музика.

И през двете вечери ще има концерт на живо на участващите групи, гост музиканти и домакини. Концертите ще са на откритата сцена на река Марица.

Миналата година проявата събра шест групи от различни части на страната. На сцената се изявиха изпълнители от 10 до над 50 години, а сред тях имаше група с две поколения музиканти /бащи и деца/.

Тази година „Гласът на китарите” ще се проведе не в една, а в две вечери. Планира се флашмоб на танцова група и дефиле на участниците. Организиран е и уъркшоп с гост музиканти в звукозаписното студио на читалището.

Организатор на „Вечер на китарите. Гласът на китарите – от бряг до бряг“ са читалище ,,Просвета 1870” Свиленград и Рок група ,,0379”. 750 лв. от финансирането са осигурени от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи от община Свиленград. Първото издание на инициативата получи награда от юбилейния конкурс на платформа „Агора”, т.нар. читалищни Оскари.

Previous articleМитничари задържаха контрабанден афродизиак и тютюн за пушене
Next articleСменят 630 улични лампи на натоварени улици с LED осветление

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...