Наградиха победителите от колокритериума в Свиленград

0

Състезатели от цялата страна взеха участие в надпреварата за Купа „Свиленград” и Купа „Коста Паришев”, които се проведоха през уикенда. 80 деца, по 40 в двете възрастови групи, премериха сили на колокритериума.

Стефан Йолевски от Троян спечели Купа „Коста Паришев” при младшата възраст. Втори на почетната стълба се нареди Филип Магалчев от Свиленград. Трето място спечели Светозар Иванов, Янтра. На четвърто място се нареди Николай Гълъбов от Несебър, на пето – Кевин Хаджиев от Казанлък, на шесто – Александър Михайлов, Сливен.

При старшата възраст победител стана Веселин Георгиев от Бургас. Второто място зае Веселин Георгиев от Свиленград. На трето място се нареди Радослав Грънчаров от Троян. Четвърти се класира Димитрий Янев, пети – Калоян Гатев, Пазарджик, а шести – Йоан Станков, Пловдив.

Купа, награда и парична премия получиха победителите. Наградите връчи съпругата на Коста Паришев – Анка Паришева. Купа „Коста Паришев” се провежда за втора поредна година и амбицията е да стане традиционна.

С шестима състезатели участва Свиленград в двата дни. Две четвърти места заеха свиленградчани в първия ден от традиционната надпревара за Купа Свиленград. Те са на Павлин Льондев при младшата възраст и Веселин Георгиев при старшата. Лошо време и падания на децата попречиха на по-доброто представяне.

Като отлично определи участието на свиленградчани в надпреварата треньорът на колоездачите Тодор Владов. По думите му това е най-силният сезон на колоездачния ни клуб за последните 7-8 години. Той уточни, че състезанията на шосе вече са приключили. Предстои републиканския шампионат на писта в Пазарджик.

Previous articleГрадушка удари свиленградското село Левка
Next articleОсем с обвинения след операцията срещу трафик на мигранти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...