Градушка удари свиленградското село Левка

0

Дребна, но продължителна градушка удари свиленградското село Левка в събота надвечер. Сериозни са пораженията, които тя нанесе на производителите, както и върху продукцията, която хората отглеждат по дворовете за зимнина.

От 30% до 100% е унищоженото в района на селото. Различни са щетите върху различните култури. Смлени са посевите от пъпеш, тютюн и лозя в района на разклона за село Лисово, където валежът е бил най-интензивен. От винските сортове грозде добив се очаква да има, но от десертните няма да може да се реализира никаква продукция. Сериозни поражения има на чушките, доматите, пипера, които хората отглеждат и по дворовете за зимнина.

Тъкмо в Левка е един от пунктовете за противоградна защита, които бяха изградени наскоро. Запознати коментираха, че преценката за ситуацията и решението за изстрелване на ракетите се взема от командния център в Хасково.

Ефективност от противоградната защита има, но за съжаление, има и такива ситуации, коментираха производители. Не беше голяма градушката, но беше продължителна, допълниха още хора от селото.

В Димитровче, където също падна градушка, няма сериозни поражения. Градът не е засегнал района на село Лисово.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...