Градушка удари свиленградското село Левка

0

Дребна, но продължителна градушка удари свиленградското село Левка в събота надвечер. Сериозни са пораженията, които тя нанесе на производителите, както и върху продукцията, която хората отглеждат по дворовете за зимнина.

От 30% до 100% е унищоженото в района на селото. Различни са щетите върху различните култури. Смлени са посевите от пъпеш, тютюн и лозя в района на разклона за село Лисово, където валежът е бил най-интензивен. От винските сортове грозде добив се очаква да има, но от десертните няма да може да се реализира никаква продукция. Сериозни поражения има на чушките, доматите, пипера, които хората отглеждат и по дворовете за зимнина.

Тъкмо в Левка е един от пунктовете за противоградна защита, които бяха изградени наскоро. Запознати коментираха, че преценката за ситуацията и решението за изстрелване на ракетите се взема от командния център в Хасково.

Ефективност от противоградната защита има, но за съжаление, има и такива ситуации, коментираха производители. Не беше голяма градушката, но беше продължителна, допълниха още хора от селото.

В Димитровче, където също падна градушка, няма сериозни поражения. Градът не е засегнал района на село Лисово.

Previous articleДенислав Проданов се класира на полуфиналите в Румъния
Next articleНаградиха победителите от колокритериума в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...