Втори мандат за Антон Стоянов като районен прокурор на Свиленград

0

Антон Стоянов остава районен прокурор на Свиленград, съобщават от Висшия съдебен съвет. На вчерашното си заседание висшите магистрати избираха административен ръководител на свиленградската прокуратура.

С 14 гласа „за“, 2 „против“ и 4 „въздържал се“ за втори мандат беше избран прокурор Стоянов. Останалите кандидати от районната прокуратура в града бяха Мария Кирилова и Маргарит Камбуров. Камбуров обаче се отказа в последния момент от участието си в конкурса. Сред кандидатите беше и прокурорът от РП – Димитровград Антон Иванов.

Прокурор Стоянов има над 15 г. юридически стаж в органите на съдебната власт. От 2009-а до сега е районен прокурор на Свиленград.

Членът на ВСС Румен Боев подкрепи кандидатурата му като подчерта, че прокурорът има зад гърба си един успешен мандат като административен ръководител, по време на който е въвел добра организация в Районна прокуратура – Свиленград, една от най-тежките в страната, съобщиха още от ВСС.

Самият Стоянов посочва в концепцията си за стратегическо управление, че въпреки трудностите, с които се е сблъскал през първия си мандат като административен ръководител, обвинението е успяло да постигне много добри резултати по показатели като срочност и качество на работата. Направено е много по проблема с високите нива на натовареност на прокурорите, по престъпленията, свързани с нелегалното преминаване на границата и контрабандата.

Целите, които си поставя през втория мандат са: повишаване на ефективността в дейността на РП – Свиленград, анализ и обобщаване на съдебната и прокурорска практика, подобряване на надзора над досъдебното производство, подобряване работата на прокурорите и качеството на прокурорските актове, както и надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите.

Previous articleОправят скъсаната дига на Марица при Момково
Next articleБез автобус до София и Пловдив в 6.00 часа в понеделник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...