Втори мандат за Антон Стоянов като районен прокурор на Свиленград

0

Антон Стоянов остава районен прокурор на Свиленград, съобщават от Висшия съдебен съвет. На вчерашното си заседание висшите магистрати избираха административен ръководител на свиленградската прокуратура.

С 14 гласа „за“, 2 „против“ и 4 „въздържал се“ за втори мандат беше избран прокурор Стоянов. Останалите кандидати от районната прокуратура в града бяха Мария Кирилова и Маргарит Камбуров. Камбуров обаче се отказа в последния момент от участието си в конкурса. Сред кандидатите беше и прокурорът от РП – Димитровград Антон Иванов.

Прокурор Стоянов има над 15 г. юридически стаж в органите на съдебната власт. От 2009-а до сега е районен прокурор на Свиленград.

Членът на ВСС Румен Боев подкрепи кандидатурата му като подчерта, че прокурорът има зад гърба си един успешен мандат като административен ръководител, по време на който е въвел добра организация в Районна прокуратура – Свиленград, една от най-тежките в страната, съобщиха още от ВСС.

Самият Стоянов посочва в концепцията си за стратегическо управление, че въпреки трудностите, с които се е сблъскал през първия си мандат като административен ръководител, обвинението е успяло да постигне много добри резултати по показатели като срочност и качество на работата. Направено е много по проблема с високите нива на натовареност на прокурорите, по престъпленията, свързани с нелегалното преминаване на границата и контрабандата.

Целите, които си поставя през втория мандат са: повишаване на ефективността в дейността на РП – Свиленград, анализ и обобщаване на съдебната и прокурорска практика, подобряване на надзора над досъдебното производство, подобряване работата на прокурорите и качеството на прокурорските актове, както и надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...