Без автобус до София и Пловдив в 6.00 часа в понеделник

0

В понеделник няма да има автобус по линията Свиленград – София и Свиленград – Пловдив в 6.00 часа. Съобщението е публикувано на интернет страницата на община Свиленград. От него става ясно, че няма подписан договор с новия превозвач – „Торре” ЕООД, а договорът с настоящия – „Бойдеви” ЕООД изтича на 15 февруари, понеделник.

А ето и самото съобщение:

По искане на фирма „Торре” ЕООД – гр. Харманли с Определение на Административен съд – Хасково е постановено предварително изпълнение на заповедите на Кмета на Общината за сключване на договор с фирма „Торре”, пише на страницата на ОбА. За това определение Община Свиленград все още не е уведомена официално от съда, а с писмо от фирма „Торре” на 12.02.2015 г.В него фирмата иска незабавни действия за сключване на договори за обществен превоз по горепосочените линии. Отчитайки обществения интерес, веднага Община Свиленград подготви необходимите документи и покани фирмата за подписване на договорите на 13.02.2015 г. в 16.30 часа. В отговор на поканата фирмата превозвач уведоми общината с писмо, че „обективно е невъзможно да се яви в общината, да представи платежни документи за внесени гаранции и да подпише договора”. В същото писмо се съобщава, че оферираните в конкурса автобуси не могат да бъдат осигурени.

Поради тази причина към момента няма сключен договор с изпълнител на превозите за двете линии Свиленград – София в 6.00 часа и Свиленград – Пловдив в 6.00 часа и до сключването на такъв няма да се извършват превози.

Общината в Свиленград е изпратила в петък нова писмена покана до фирма „Торре” за сключване на договорите в понеделник, в 10.00 часа.

Previous articleВтори мандат за Антон Стоянов като районен прокурор на Свиленград
Next articleИзпускат аварийно рисков язовир над Левка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...