Пет медала за шахматистите ни от „Загорец”

0

С пет медала се завърнаха шахматистите на „Шахматен  център Свиленград 2013“ от провелия се първи детски турнир /деца до 14 години/ „Загорец” в град Нова Загора. Турнирът се проведе в 7 кръга с контрола 15 минути плюс 5 секунди на ход.

Четири от медалите, бяха спечелени в група „А”, в която участваха 52 състезатели. В нея Свиленград се представи с петима шахматисти.

Бронзов медал спечели Атанас Петков, който игра в най-трудната група – момчета до 10 г. Той се пребори за десето място в крайното класиране с актив от 5 т. /4 победи, 2 ремита и само 1 загуба/. До него на 11 място е брат му Максим Петков, който също спечели бронзов медал при момчетата до 12 г. с актив от 4,5 т. Със същия точков актив на 14 място завърши Антония Тонева, която се пребори за сребърния медал при момичетата до 12 г.

Със златен медал при момичетата до 14 г. и актив от 4 точки се окичи Стефани Данаилова. С актив от 3,5 т. на 27 място завърши и Костадин Янков, който от турнир на турнир увеличава своите точки.

В „Б“ турнира – деца до 8 г., участваха 18 състезатели. Нашият представител Дамян Дамянов игра отлично. С актив от 5,5 т. /5 победи, 1 равна и една загуба/ той зае второто място в генералното класиране. Това му донесе и сребърния медал при момчетата до 8 г.

Призьорите бяха наградени от организаторите и с материални награди.

Previous articleЗадържаха 120 л препарати за растителна защита, цигари и злато
Next articleВ Студена откриха паметник на загиналите герои

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...