Депутатът на НФСБ Петър Петров се срещна със свиленградчани

0

Среща с депутата от НФСБ Петър Петров се проведе в Тракийския клуб в събота. Тя бе организирана по покана на общинския съветник на партията в Свиленград – Панайот Панайотов. На нея присъства и областният координатор Въчка Иванова.

Сериозен интерес към срещата имаше от страна на пчелари от града и селата. Те касаеха измирането на пчелите заради пръскането с препарати, както и издаването на лицензи за изкупуване на мед. Петров съобщи, че с такива разполагат едва три фирми в страната, които са в картел и имат интерес от ниска изкупна цена на меда от порядъка на 4 лв. Той подчерта, че партията му работи върху предложение за създаването на фонд „Пчеларство”, в който да се заделят по лев на декар от екологичните плащания за компенсиране на загубите на пчеларите, причинени от пръскане с препарати от страна на земеделците. Петър Петров подчерта нуждата от създаването на браншова организация.

Различни други въпроси поставиха свиленградчани пред депутата. Народният представител отговори на въпроси, свързани с неизплатени ренти, неизкупеното грозде в района през миналия сезон, кражбите на селскостопанска продукция и конкретно невъзможността да се опазят лозята от набези. Присъстващи заявиха, че в общината има крещяща нуждата от полска охрана, каквато не се осигурява от години от местната власт. Хората се интересуваха и от вота от Турция и премахване на двойното гражданство.

Петров посочи ролята на НФСБ в ограничаването на гласоподавателите от съседна Турция, ефектът от намесата на партията за запазването на ракиените казани, постъпките им за въвеждането на комулативно действие на закона, касаещо дребните кражби, нуждата от по-сериозна подкрепа за малкия и средния бизнес, „мачкан от мутри и олигарси” и др.

Големите компании ще започнат да ви натискат, предупреди Петър Петров и обяви, че НФСБ работи за защита на малкия и среден предприемач и производител, защитавайки малките бензиностанции, аптеки и др.

Панайот Панайотов запозна присъстващите с работата си като общински съветник и внесените от него, но неприети от колегите му докладни – за паметник на Христо Ботев в града, за преместване на паметника на генерал Никола Иванов на кръговото пред пощата, за започването на учебните занятия с химна на България, за промяната на турските имена с български на местности в общината и др.

Засегнати бяха още темата за явяването на предстоящите избори без „Атака”, казусът с министъра на туризма Николина Ангелкова, проблемите на малките бензиностанции и др.

След срещата в Свиленград, депутатът замина за Тополовград.

Previous articleКакво всъщност означава да обичаш себе си?
Next articleБлаготворителен турнир по тенис на маса събра 410 лв.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...