ЕВН поиска по-висока цена на тока

0

Компаниите от групата на EVN България са внесли ценови заявления към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за периода от юли 2019 г. до юни 2020 г. Предложението включва поскъпване на древната тарифа с 4 на сто и покачване на цената на нощната енергия със 7,1%, съобщават от дружеството, обслужващо Югоизточна България.

В случай че КЕВР одобри цените, дневната тарифа ще се промени от 0,17997 лв./кВтч. (без ДДС) на 0,18719 лв./кВтч. (без ДДС), а нощната от сегашните 0,10226 лв./кВтч (без ДДС) ще стане 0,10948 лв./кВтч. (без ДДС)

Съотнесено към месечната консумация на едно средно домакинство в Югоизточна България от 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна енергия, стойността на месечната фактура на това домакинство би се променила с 2,34 лв. с включен 20% ДДС, т.е. от 51,78 лв. на 54,12 лв., пресмятат от дружеството.

Заявлението на мрежовата компания “Електроразпределение Юг” следва параметрите, заложени от КЕВР, което поставя началото на текущия тригодишен регулаторен период, изтичащ през 2021 г. Заявлението отразява и процента на инфлацията, подчертават от компанията.

Одобрението на заявените цени от страна на КЕВР ще осигури на компанията краен снабдител EVN България Електроснабдяване разходите, с които да изпълнява лицензионните си задължения за обслужването на над 1,5 милиона клиенти в Югоизточна България.

По отношение на заявлението за цени на EVN България Топлофикация от 1 юли 2019 г. компанията предлага цената на топлинната енергия да бъде 104,23 лв/МВтч. (без ДДС).

Previous articleШести Национален събор „Граничарите на България” се провежда в Любимец
Next articleЗасилени проверки на автомобили от днес до 7 април

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...