Засилени проверки на автомобили от днес до 7 април

0

Засилени проверки ще осъществяват пътните полицаи от днес до 7 април за контрол над скоростта, съобщават от областната дирекция на МВР. Проверките са организирани по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. Екипите на Пътна полиция ще бъдат разположени в населените места, главните пътища, магистралата и третокласните пътища и ще следят основно за скорост.

Подобна операция се провежда от ТИСПОЛ от 2013 г. тъй като скоростта е основна причина за възникването на тежки катастрофи с най-голям брой ранени и загинали. В акцията ще бъдат ангажирани всички мобилни и стационарни камери за спазването на допустимата максимална скорост и ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Утре, в рамките на 24 часа ще се проведе  операция, която в рамките на денонощие ще има засилени и интензивни проверки за контрол на скоростта. Операцията ще стартира в 6 часа на 2 април и ще продължи до 6 часа на 3 април.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...