Тениски и маратонки менте задържаха на Капитан Андреево

0

5613 текстилни изделия и 280 чифта спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха на 12 март митническите служители „Капитан Андреево”. Стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока от 678 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 1568 тениски с логото на 17 световноизвестни марки, сред които „Adidas“, „Tommy Hilfinger“, „Armani“, „Fila“, „levis“, 1849 спортни комплекта с логото на „Lacoste“, „Puma“, „Philip Plein“ и 2196 шапки, по-голяма част с надписи „Air Jordan“. Откритите 280 чифта спортни обувки носят  фигуративното и словестно изображение на „Nike“.

През последните две седмици на месец март, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 10 000 текстилни изделия, обувки и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...