Откриха изложбата „Цветове от юг“ на Валери Запрянов

2

Изложбата „Цветове от юг” на художника Владимир Запрянов беше открита снощи в Арт галерията. Десетки свиленградчани посетиха събитието, което е организирано от Историческия музей и общината.

В картините имат въздействаща линия и цветност, каза при представянето на изложбата свиленградската художничка Ивалина Недева. Тя припомни, че творби на автора има изложени и в сградата на общината. Владимир Запрянов беше сред участниците на ежегодния пленер на общината „Нарисувани усещания” миналата есен.

Владимир Запрянов е роден през 1963 г. в  Димитровград. Завършил е художествената гимназия в Казанлък, а след това специалност живопис във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в класа на проф. Русчуклиев. Създава арт групата „Кредо“ в Хасково. Бил е председател на Дружеството на хасковските художници и директор на Градската художествена галерия и галерия „Форум“ в Хасково. Организирал е експозиции на повече от 250 български и чуждестранни автори. Има 21 самостоятелни изложби в Хасково, Димитровград, Пловдив, Бургас, В. Търново, Варна, София, Прага, Одрин, Истанбул, Берлин и др. Участвал е в над 40 общи национални и международни изложби. От 2012 г. живее и работи в София като художник на свободна практика.

Юбилея си, Владимир Запрянов отбеляза с изложбата „55″, която беше представена в редица градове в страната. Голяма част от тези картини са изложени и в галерията в Свиленград, съвместно с някои нови. Изложбата му ще остане в Свиленград до 19 април, уточниха от Арт галерията.

Previous articleТениски и маратонки менте задържаха на Капитан Андреево
Next articleСъпрузи откраднаха телефон на роднина

2 COMMENTS

  1. НЯМА ДА ВИ ИЗЧИСТЯ –ВАШИТЕ РЪЦЕ КЪДЕ СА–ДА,КАКТО КАЗВА СИЯ ТАНГЕРЛО–ДА ВЪРВЯ ДА СИ ТЪРСЯ РАБОТА,ТАМ КЪДЕТО СА МИ ДАЛИ ДИПЛОМИТЕ––И ЕДНА ДЕТЕГЛЕДАЧКА НА ЕДНО ТУРЧЕ––СИЛВИЯ –ОБЪРКА ПЪТЯ –НЕ СИ ЗА СТАРАТА ,ТУРСКА БАНЯ––ТИ НЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИШ ТУК –КАЗА МИ ЕЛЕНА МИТЕВА

  2. СИЛВИЯ ДЯКОВА НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ДА ДОЙДЕ ДА ИЗЧИСТИ С МЕТЛАТА И ПАРЦАЛА–НЕ Е ПРИГОДНА ,ДА СЕ РАДВА ,ЧЕ И ТОВА ИМА-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...