Богата програма и хоро на площада за Националния празник

0

С богата празнична програма Свиленград отбеляза 141 години от Освобождението на България. Много свиленградчани дойдоха на площад „5 октомври”, за да се поклонят пред паметта на героите, дали живота си за свободата.

Тържеството започна в 11.00 часа, под звуците на духова музика. Паметните събития от Освободителната война /1877-1878 година/ припомни уредникът от Историческия музей д-р Стефан Димитров. Панихида в памет на загиналите отслужиха архийерейският наместник отец Константин, отец Георги и отец Димитър. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на героите.

Венци и цветя поднесоха депутатът Никола Динков, общинският съвет в града, общинска администрация, политическите партии, училищата и детските градини от общината, институции, клубове, организации и граждани.

С пъстро хоро на площада завърши празника. Поведоха го фолклорните състави на свиленградското читалище – Детски танцов състав „Свиленче” и Танцов състав „Илинден”. В тържественото отбелязване на Трети март участваха още възпитаници на ПГССИ „Христо Ботев”, Духов оркестър „Костадин Манов”, Мажоретният състав на Свиленград и Хор на малките с диригент Кирил Търпов.

 

снимка: община Свиленград

 

Previous articleОтборът на „Кармет“ спечели турнира за Купа „Трети март“
Next articleСборника „Занаяти и търговия” представи Историческият музей

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...