С културни и спортни прояви Свиленград ще отбележи Трети март

0

Празничен концерт на космическите гласове на хор „Ваня Монева” ще се проведе тази вечер от 18.00 часа в салона на НЧ Просвета 1870. Концертът е част от празничната програма, посветена на Националния празник на България – Трети март. Концертът е под надслов „С България в сърцето”.

Хор „Ваня Монева” е новото име на един от най-популярните български фолклорни хорове „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева. Според специалистите, той принадлежи към най-ценните културни богатства на България днес. Стиловете, в които творят, включват обработен фолклор, църковна музика, съвременни джаз и поп проекти, кантатно-ораториална музика, филмови и театрални продукции, world music. Входът за музикалната проява е свободен.

141 години от Освобождението на България ще бъдат отбелязани с поднасяне на венци и цветя пред паметника на площад „5 октомври”. Церемонията е навръх празника – Трети март, от 11.00 часа.

Редица спортни прояви включва още празничната програма. Утре, 2 март, от 10.00 до 13.00 часа ще бъдат финалните срещи на турнира по футбол на малки вратички за Купа Трети март. Веднага след това ще бъде и награждаването на победителите. Надпреварата се провежда на спортната площадка в кв. Изгрев.

Турнир по шахмат за Купа „Трети март” ще бъде открит на 4 март от 10.00 часа в Спортната зала, а на 10 март от 10.00 часа стартира турнирът по бадминтон.

Още вчера започнаха проявите, свързани с Освобождението от османското иго. Историческият музей представи сборника „Занаяти и търговия. Социално-икономическо развитие на тракийските земи”. В изданието са събрани докладите от националната научна конференция, която се проведе в Свиленград през октомври 2017 г. Темите в него са посветени на характерни за региона занаяти, някои от които вече изчезнали.

Previous articleЧестита Баба Марта!
Next articleОтборът на „Кармет“ спечели турнира за Купа „Трети март“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...