Задържаха над 35 кг екстази в автобус на Капитан Андреево

0

Над 35 кг екстази задържаха митничари на Капитан Андреево при проверка на автобус. Стойността на наркотика по цени на съдопроизводството е 1 125 120 лева.

Наркотикът е открит при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. На 21.02.2019 г. около 22.30 часа возилото пристига на трасе „Изходящи леки коли и автобуси“. Шофьорът и пътниците не са декларирали лични вещи, стоки и валутни ценности.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка. В естествени кухини на автобуса, са открити 18 пакета с розови, сини, оранжеви, жълти, кафяви хапчета.

При полеви наркотест хапчетата са дали положителен резултат за екстази. Общото количество на откритото наркотично вещество е 35.160 кг.
Задържане под стража поиска Окръжна прокуратура Хасково за турския гражданин, привлечен като обвиняем в опит да пренесе дрогата. Установено е, че обвиняемият М.Е., който бил един от водачите на автобуса, приел пратката на територията на страната ни. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, съобщават от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство от митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“ към ГД „МРР“ на Агенция Митници.

Previous articleРодители с поне средно образование ще получават еднократната помощ за новородено
Next articleСвиленград сред първенците в търговията с нелегални цигари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...