Задържаха над 35 кг екстази в автобус на Капитан Андреево

0

Над 35 кг екстази задържаха митничари на Капитан Андреево при проверка на автобус. Стойността на наркотика по цени на съдопроизводството е 1 125 120 лева.

Наркотикът е открит при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. На 21.02.2019 г. около 22.30 часа возилото пристига на трасе „Изходящи леки коли и автобуси“. Шофьорът и пътниците не са декларирали лични вещи, стоки и валутни ценности.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка. В естествени кухини на автобуса, са открити 18 пакета с розови, сини, оранжеви, жълти, кафяви хапчета.

При полеви наркотест хапчетата са дали положителен резултат за екстази. Общото количество на откритото наркотично вещество е 35.160 кг.
Задържане под стража поиска Окръжна прокуратура Хасково за турския гражданин, привлечен като обвиняем в опит да пренесе дрогата. Установено е, че обвиняемият М.Е., който бил един от водачите на автобуса, приел пратката на територията на страната ни. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, съобщават от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство от митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“ към ГД „МРР“ на Агенция Митници.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...