Родители с поне средно образование ще получават еднократната помощ за новородено

0

Родителите без средно образование вече няма да могат да ползват еднократна общинска помощ за новородено дете. Това гласи новият правилник за отпускане на помощи за новородено и осиновено дете, който ще бъде разгледан от общинските съветници в края на месеца.

Според досега действащата наредба подкрепа от 300 лв. за новородено получаваха семействата от община Свиленград, ако родителите са пълнолетни и жители на общината от две години. Впоследствие общинският съветник Стамо Димитров предложи сумата да се увеличи със 100 лв., ако двамата родители имат средно образование. Специално избрана комисия преработи регламента, а предложеният вариант беше разгледан от постоянните комисии тази седмица.

В него средства се предвиждат за родителите с поне средно образование. Общинската подкрепа ще бъде в размер на 400 лв. за първо дете и по 500 лв. за второ и трето. Срок от 6 месеца имат родителите да подадат заявление за получаване на помощта с приложена банкова сметка.

В Бюджетна комисия беше предложено изплащането по новия правилник да става за родени или осиновени деца след 1 януари 2019 г. и за постъпили след тази дата заявления.

Previous articleДевет отбора се борят за Купа „Трети март“
Next articleЗадържаха над 35 кг екстази в автобус на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...