На Капитан Андреево откриха над 26 000 къса контрабандни цигари

0

26 800 къса /1340 кутии/ контрабандни цигари откриха митничари при две проверки на пункт Капитан Андреево, съобщават от митницата. При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната на 13.02.2019 г. Шофьорът на камиона, ирански гражданин, представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка се установява, че в кашони, залепени с тиксо за вратата на полуремаркето, както и в кашони между палетите със стока, са укрити 17 600 къса / 880 кутии / цигари с марката „MM deluxe slims“, без акцизен бандерол.
Няколко часа преди това, в  друг товарен  автомобил, с турска  регистрация, влизащ в страната от Турция, след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митническите служители откриват общо 9200 къса / 460 кутии/ цигари отново с марката „MM deluxe slims“ без акцизен бандерол. 270 кутии от безакцизните  цигари са отрити в пластмасова туба, укрита в долапа на влекача. Митническите служители установяват, че тубата е била напълнена с цигари през изрязано дъно. Другите 190 кутии цигари са открити, укрити около акумулаторите на превозното средство.
Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки и им е задържано обезпечение в размер на общо 8030 евро.
От началото на годината митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали  над  950 000 къса цигари без акцизен бандерол.

Previous articleМинистърът на земеделието заряза лозята на Катаржина
Next articleНидал Алгафари гостува в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...