Нидал Алгафари гостува в Свиленград

0

Нидал Алгафари ще представи книгите си в Свиленград. Авторът ще гостува на Общинската библиотека на 18 февруари, от 17.30 часа. По-рано през деня той ще се срещне с читатели от кв. Капитан Петко войвода в читалището, а  утре от 11.00 часа ще гостува на читалището в Мезек.

Четири свои книги ще представи авторът – „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли ти Бог си!“ и последната „Орисани да избираме“. Книгите са художествени романи и разказват основно за българските обичаи и традиции. През живота на героите, разбираме за калушарството, нестинарството, Еньов ден, Спасов ден и още много български празници и обичаи.

Нидал Алгафари е български писател и режисьор, роден в София през 1965 г. Завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Кинорежисура”. Автор и режисьор на студентското предаване „Ку-ку”.
Процудент, съсценарист и режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле”. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания „Наблюдател“ и „Анонси“. Режисьор и на документалния филм „Сирия – история и легенди“.

От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.

Previous articleНа Капитан Андреево откриха над 26 000 къса контрабандни цигари
Next articleЧестваме 146 години от гибелта на Апостола

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...