Нидал Алгафари гостува в Свиленград

0

Нидал Алгафари ще представи книгите си в Свиленград. Авторът ще гостува на Общинската библиотека на 18 февруари, от 17.30 часа. По-рано през деня той ще се срещне с читатели от кв. Капитан Петко войвода в читалището, а  утре от 11.00 часа ще гостува на читалището в Мезек.

Четири свои книги ще представи авторът – „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли ти Бог си!“ и последната „Орисани да избираме“. Книгите са художествени романи и разказват основно за българските обичаи и традиции. През живота на героите, разбираме за калушарството, нестинарството, Еньов ден, Спасов ден и още много български празници и обичаи.

Нидал Алгафари е български писател и режисьор, роден в София през 1965 г. Завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Кинорежисура”. Автор и режисьор на студентското предаване „Ку-ку”.
Процудент, съсценарист и режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле”. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания „Наблюдател“ и „Анонси“. Режисьор и на документалния филм „Сирия – история и легенди“.

От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...