Терминали за винетки има на границата и четири бензиностанции

0

На ГКПП „Капитан Андреево” има поставени терминали за електронни винетки, но в четвъртък някои от тях блокираха, съобщи Нова телевизия. Седемте апарата се намират на трасето за входящи леки автомобили. Някои хора обаче имат нужда от човек, който да им обясни как работята машините. Плащането може да стане само с карта, което също създава трудности.

Електронни винетки обаче могат да се купят на първата бензиностанция след границата, съобщиха от пътното управление за svilengrad24. В Свиленград машини има на няколко бензиностанции – Петрол, Еко, OMV.

Хаосът с продажбата на винетки настъпи веднага след нова година. Оказа се, че на повечето гранични пунктове няма работещи терминали за самообслужване. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че всички гранични пунктове ще бъдат снабдени с апарати за покупка на електронни винетки.

Повечето винетки са валидни до края на януари, а чуждестранните шофьори са били информирани за покупката на електронни винетки чрез информационна кампания на посолствата, уверяват от пътната агенция.

От 7 януари водачите ще могат да си купят винетка чрез системата EasyPay и на гише в големите бензиностанции. В малките населени места, от понеделник, винетки ще се продават и в Български пощи.

Пътната агенция обяви, че спира конвертирането на хартиени винетки в електронни. От там твърдят, че има злоупотреби при 33% от конвертираните винетки.

„68 винетки са конвертирани за един и същи регистрационен номер на превозното средство. Има и десетки конвертирани месечни винетки за един и същи номер“, дадоха като пример на извънреден брифинг.

Към момента все още няма глобени шофьори без винетки. До 15 януари водачите няма да бъдат глобявани, което означава, че ще могат да пътуват без винетка. След това т.нар. „ТОЛ полиция“ ще започне да пише фишове.

Previous articleЗаявления за заверки-апостил вече и в Областната администрация
Next articleРитуалът за Богоявление в Свиленград започва от 11.00 часа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...