Eнергото в готовност за реакция при аварии по време на празниците

0

Общо 75 дежурни екипа на Eлектроразпределение Юг са в готовност да реагират при аварии по време на празниците. Това съобщиха от дружеството. Допълнителен брой сътрудници и техника могат да бъдат включени при извънредни ситуации, както и да се активира специален кризисен щаб. Повече внимание ще бъде отделено и на местата, където по празниците се събират повече хора – зимни курорти, туристически центрове, вилни зони и др.

Както всяка година, дружеството няма да извършва планови ремонти дейности по време на официалните почивни дни. Такива ще има само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.
Доставени са по места допълнителна техника, инструменти и материали с оглед осигуряване на авариен резерв. В това число влиза и доставка на специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращите два специализирани диспечерски центъра на „Eлектроразпределение Юг“ за управление на електроразпределителната мрежа.

В случай на прекъсване на снабдяването клиентите могат да сигнализират на специализираната денонощна линия за повреди 0700 1 0007. На този телефон клиентите могат да получат информация и за вече известни аварии, по които се работи.

Previous articleШампион и певица от Свиленград с награди от областния управител
Next articleПосланикът на Казахстан на посещение в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...