Посланикът на Казахстан на посещение в Свиленград

0

Посланикът на Казахстан пристигна на посещение в Свиленград. Той бе тук по покана на кмета инж. Георги Манолов, съобщиха от общината. Негово Превъзходителство Темиртай Избастин се срещна с местната общественост, бизнеса и живущите тук представители на Казахстан, Русия и бившите съветски републики.

Дипломатът представи своята страна чрез фотоизложба, разказваща за развитието на Казахстан от създаването на държавата през 1991 г. до днес. Присъстващите на срещата имаха въпроси, свързани с развитието на селското стопанство, образованието и социалната дейност, както и такива, свързани със задържането на младите хора в страната.

Посланик Избастин подари на кмета Манолов книгата на президента Нурсултан Назарбаев „Казахстанският път” и диск с песен, създадена по идея на посланика и посветена на 20-годишнината на столицата Астана.
Кметът на Свиленград запозна дипломата с постиженията на общината по различни проекти в областта на туризма и експонирането на историческото наследство, както и с най-новите инвестиции в тази област. Заедно посетиха историческите обекти в региона, разгледаха реставрирания стар мост на р. Марица от 16 век, тракийската куполна гробница край с. Мезек и паметника на ген. Никола Иванов. Посланикът посети и новооткритата библиотека в града, където подари няколко книги на български език, разказващи за историческото и културно развитие на страната и стратегията за развитие на Казахстан до 2050г.

Темиртай Избастин посети още спортната зала в града, където наблюдава тренировките на малките хандбалисти.
Със съдействието на посланик Избастин предстои установяване на контакти и съвместно партньорство между община Свиленград и подобна община в Казахстан.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...