Посланикът на Казахстан на посещение в Свиленград

0

Посланикът на Казахстан пристигна на посещение в Свиленград. Той бе тук по покана на кмета инж. Георги Манолов, съобщиха от общината. Негово Превъзходителство Темиртай Избастин се срещна с местната общественост, бизнеса и живущите тук представители на Казахстан, Русия и бившите съветски републики.

Дипломатът представи своята страна чрез фотоизложба, разказваща за развитието на Казахстан от създаването на държавата през 1991 г. до днес. Присъстващите на срещата имаха въпроси, свързани с развитието на селското стопанство, образованието и социалната дейност, както и такива, свързани със задържането на младите хора в страната.

Посланик Избастин подари на кмета Манолов книгата на президента Нурсултан Назарбаев „Казахстанският път” и диск с песен, създадена по идея на посланика и посветена на 20-годишнината на столицата Астана.
Кметът на Свиленград запозна дипломата с постиженията на общината по различни проекти в областта на туризма и експонирането на историческото наследство, както и с най-новите инвестиции в тази област. Заедно посетиха историческите обекти в региона, разгледаха реставрирания стар мост на р. Марица от 16 век, тракийската куполна гробница край с. Мезек и паметника на ген. Никола Иванов. Посланикът посети и новооткритата библиотека в града, където подари няколко книги на български език, разказващи за историческото и културно развитие на страната и стратегията за развитие на Казахстан до 2050г.

Темиртай Избастин посети още спортната зала в града, където наблюдава тренировките на малките хандбалисти.
Със съдействието на посланик Избастин предстои установяване на контакти и съвместно партньорство между община Свиленград и подобна община в Казахстан.

Previous articleEнергото в готовност за реакция при аварии по време на празниците
Next articleПразникът на виното събира свиленградчани от 11.00 часа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...