Шампион и певица от Свиленград с награди от областния управител

0

Световният шампион по кикбокс, свиленградчанинът Димитър Петков, получи специалното отличие на Празничния коледен прием, организиран от областния управител. Станислав Дечев връчи награди на изявени деца и младежи в областта на спорта, науката и изкуството.

Състезателят на СК “Тангра” вече получи приз от традиционния Бал на спортистите, организиран от община Свиленград. През тази година той влезе в историята на спорта в града ни като първият световен шампион. Димитър се занимава с кикбокс от 7 годишен. В досегашната си спортна кариера е многократен държавен шампион и носител на призове от различни международни първенства. Димитър е вицеевропейски шампион, носител на световна купа, двукратен балкански шампион, а през септември тази година спечели  титлата Световен шампион за кадети в категория до 75кг. за юноши- старша възраст на 24 Световно първенство за кадети в Италия.

Още един талант от Свиленград получи отличие. Това е 8-годишната  фолклорна певица Виктория Танева. Първите й участия на фестивални сцени са от 5-годишна. Тя участва в детска фолклорна група „Тракийска китка“ с р-л Виолета Карапеева към НЧ „Просвета- 1870“- Свиленград. От 2015 до 2018г. Виктория е взела участие в 25 национални и международни конкурса и фестивали. Тя е носител на 5 златни, 5 сребърни, 2 бронзови медала, десетки грамоти, дипломи, лауреатски звания.

Награди от областния управител получи още Емирджан Мехмед. Той е деветкратен републикански шампион по бокс и Европейски шампион от Европейското първенство в Русия. През 2018 година спортистът има 23 победи в 23 официални срещи.

Третокласникът от Основно училище „Св.Иван Рилски“ Хасково – Александър Замов също получи награда от губернатора. Десетгодишният талантлив математик спечели златен медал на Международния турнир „Математика без граници 2018“, есенен кръг, в конкуренция с 21 298 участници от 20 страни.

По време на Празничния прием гостите подкрепиха каузата „За повече деца в България“ на областния управител на Хасково Станислав Дечев и фондация „Искам бебе“.

Previous articleНАП започва новата данъчна кампания на 10 януари
Next articleEнергото в готовност за реакция при аварии по време на празниците

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...