Шампион и певица от Свиленград с награди от областния управител

0

Световният шампион по кикбокс, свиленградчанинът Димитър Петков, получи специалното отличие на Празничния коледен прием, организиран от областния управител. Станислав Дечев връчи награди на изявени деца и младежи в областта на спорта, науката и изкуството.

Състезателят на СК “Тангра” вече получи приз от традиционния Бал на спортистите, организиран от община Свиленград. През тази година той влезе в историята на спорта в града ни като първият световен шампион. Димитър се занимава с кикбокс от 7 годишен. В досегашната си спортна кариера е многократен държавен шампион и носител на призове от различни международни първенства. Димитър е вицеевропейски шампион, носител на световна купа, двукратен балкански шампион, а през септември тази година спечели  титлата Световен шампион за кадети в категория до 75кг. за юноши- старша възраст на 24 Световно първенство за кадети в Италия.

Още един талант от Свиленград получи отличие. Това е 8-годишната  фолклорна певица Виктория Танева. Първите й участия на фестивални сцени са от 5-годишна. Тя участва в детска фолклорна група „Тракийска китка“ с р-л Виолета Карапеева към НЧ „Просвета- 1870“- Свиленград. От 2015 до 2018г. Виктория е взела участие в 25 национални и международни конкурса и фестивали. Тя е носител на 5 златни, 5 сребърни, 2 бронзови медала, десетки грамоти, дипломи, лауреатски звания.

Награди от областния управител получи още Емирджан Мехмед. Той е деветкратен републикански шампион по бокс и Европейски шампион от Европейското първенство в Русия. През 2018 година спортистът има 23 победи в 23 официални срещи.

Третокласникът от Основно училище „Св.Иван Рилски“ Хасково – Александър Замов също получи награда от губернатора. Десетгодишният талантлив математик спечели златен медал на Международния турнир „Математика без граници 2018“, есенен кръг, в конкуренция с 21 298 участници от 20 страни.

По време на Празничния прием гостите подкрепиха каузата „За повече деца в България“ на областния управител на Хасково Станислав Дечев и фондация „Искам бебе“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...