Музеят запознава ученици с бита и културата на няколко епохи, по проект

0

Исторически музей Свиленград спечели финансиране от Министерство на културата по проект „Музеят като образователна среда”. През септември т.г. Министерството обяви сесия за финансиране на музейни проекти по темата. За по-малко от месец музейният екип в Свиленград успя да разработи и кандидатства в срок като нарече своя проект „Из лабиринта на времето“.

Целта му е да провокира интереса на учениците от Свиленград към историческото ни наследство, неговото проучване и популяризиране. „Надяваме се дейностите по проекта  да допринесат за разширяване знанията на учениците за обществения живот, бит и култура на хората през различните исторически епохи. Чрез практически занятия те ще научат повече за живота в Праисторията, Античността и Средновековието. Ще имат възможността да се запознаят с богатството на народните занаяти през Възраждането и да проявят творческите си способности и таланти. Предвиденият открит урок по археология на долмена при с. Левка ще спомогне за популяризирането на исторически паметници от нашия регион, които не са добре познати не само на децата, но и на местната  общественост”, разказа директорът на музея Елена Митева.

Проектът е разработен от историка Христина Парушева. Той е класиран сред първите осем от общо одобрени 49 проекта.

Идеята ще бъде реализирана през първите шест месеца на следващата година. Общата стойност на финансирането е 2322 лв., като от тях 602 лв. са собствен принос.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...