Музеят запознава ученици с бита и културата на няколко епохи, по проект

0

Исторически музей Свиленград спечели финансиране от Министерство на културата по проект „Музеят като образователна среда”. През септември т.г. Министерството обяви сесия за финансиране на музейни проекти по темата. За по-малко от месец музейният екип в Свиленград успя да разработи и кандидатства в срок като нарече своя проект „Из лабиринта на времето“.

Целта му е да провокира интереса на учениците от Свиленград към историческото ни наследство, неговото проучване и популяризиране. „Надяваме се дейностите по проекта  да допринесат за разширяване знанията на учениците за обществения живот, бит и култура на хората през различните исторически епохи. Чрез практически занятия те ще научат повече за живота в Праисторията, Античността и Средновековието. Ще имат възможността да се запознаят с богатството на народните занаяти през Възраждането и да проявят творческите си способности и таланти. Предвиденият открит урок по археология на долмена при с. Левка ще спомогне за популяризирането на исторически паметници от нашия регион, които не са добре познати не само на децата, но и на местната  общественост”, разказа директорът на музея Елена Митева.

Проектът е разработен от историка Христина Парушева. Той е класиран сред първите осем от общо одобрени 49 проекта.

Идеята ще бъде реализирана през първите шест месеца на следващата година. Общата стойност на финансирането е 2322 лв., като от тях 602 лв. са собствен принос.

Previous articleЕко Коледа в Мезек набира средства за спортна площадка и беседка
Next articleШаран и толстолоб са най-купуваните риби за Никулден в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...