Еко Коледа в Мезек набира средства за спортна площадка и беседка

0

Традиционната Еко Коледа в Мезек ще се проведе на 15 декември, събота, от 12.00 часа на площада в селото. За седма поредна година в туристическото селище се организира благотворителната инициатива. Този път чрез нея ще се набират средства за оборудване на спортната площадка в селото и за изграждането на беседка до велоалеята при чешмата.

Организирани са кулинарна изложба и базар, на който ще бъдат предложени местни ястия, ръчно изработени сувенири и еко чантички. Средствата от тях ще отидат за каузата. На гостите ще бъдат предложени още мезешко вино и вина от региона, както и вкусна скара от местни производители.

Богата забавна програма са подготвили организаторите от сдружение „Мезек”. Инициативата се провежда и с подкрепата на община Свиленград.

На сериозен интерес се радва събитието. В предишните му издания бяха набрани средства за еко пързалка, за изработването на реплика на популярния бронзов глиган, открит в могилата на тракийската гробница, довършени бяха архитектурните колони на входа на селото, изграден беше еко пазар, обновена беше оградата на църквата „Св. Атанасий”.

Тази година празникът ще бъде насочен към децата и младите хора и към облагородяване на места за спорт и отдих сред природата, допълниха организаторите. Покана за участие в него са получили училища, детски градини и спортни клубове.

Previous articleСпортният министър Красен Кралев идва в Свиленград
Next articleМузеят запознава ученици с бита и културата на няколко епохи, по проект

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...