След протеста в неделя: Протестиращи получиха актове от полицията

0

Протестиращи, участвали в блокирането на магистралата и подстъпите към гръцкия пункт в неделя, са получили актове от полицията, сигнализираха потърпевши. Актовете на лицата са съставени за това, че „в района на пътен възел Ново село, община Свиленград, се движи като пешеходец по пътното платно, с което пречи на движението на моторни превозни средства на автомагистралата и създава предпоставки за настъпване на ПТП”.

Протестът се проведе на 18 ноември на разклона за гръцкия пункт и продължи със затваряне на магистрала Марица за близо час.

Ден по-късно, от областната дирекция на полицията съобщиха, че органите на реда са репатрирали 3 автомобила, а на водачите им са съставени актове по Закона за движение по пътищата. В управлението в Свиленград са били доведени 5 лица за установяване на самоличност. Трима от тях са били непълнолетни – на 15, 16 и 17 г. На тях са били съставени актове по Закона за българските документи за самоличност.

Подобни актове са били връчени и на протестиращи от областния град, съобщава Haskovo.net. Някои от тях са за това, че автомобилите са били спряни на платното за движение.

Пред медията, началникът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков заявява, че актове се съставят само на тези, които са извършили нарушение, уточнявайки че колите в неделя край границана са били 95, но част от тях не са били в нарушение – спрели са на паркинг или на банкета.

“Полицаите са написали докладни записки за нарушенията. Протестите са заснети и на видео. Ползват се видео материали и от медиите за установяване на нарушения”, допълва Ангел Цанков.

Според някои от изразените във форумите мнения, съставянето на актовете е опит за оказване на натиск върху протестиращи.

Previous articleУченици впечатлиха с макет на каравелата на Колумб
Next article„Крийд 2” от този петък в кино “Тракия”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...