Ученици впечатлиха с макет на каравелата на Колумб

0

С макет на каравелата „Ла Пинта” впечатлиха осмокласниците Ангел Георгиев и Атанас Иванов. Двамата показаха завидни умения и въображение, изработвайки кораба, с който Христофор Колумб достига бреговете на Америка.

По темата „Велики географски открития” учениците от профил „Икономическо развитие” в СУ „Д-р Петър Берон” изготвиха различни проекти, сред които и корабен дневник.

Безспорно най-атрактивният обаче е на Ангел и Атанас. За модел те са ползвали снимки на каравелата „Ла Пинта“, а използваните материали са стиропор, плат, мрежа, въже и др. Близо месец е отнело изработването на макета.

За Атанас Иванов това е трети проект, разказа учителката по история и класен ръководител Веселина Илиева. С настоящия проект, двамата с Ангел са показали, че могат да станат сериозен екип. Преди това Наско е правил макети на танк и на египетска пирамида.

Плавателният съд на осмокласниците е наречен „Кап. Илиева”, споделят учениците. 24-членният екипаж на каравелата е убеден, че под командването на своята учителка ще успее да преплува през морето от знания, което ги очаква, и ще направят много нови открития за себе си и за живота.

Това е вторият проект, изработен от осмокласниците през тази година. С ентузиазъм учениците са се включили и в предишния – на тема „Версай”. В него те са подготвили презентации, табла и брошури, представящи един от най-известните дворци в Европа.

От тази година, след спечелването на проект за ново оборудване, учителите от СУ „Д-р Петър Берон” са снабдени с  лаптопи и мултимедийни проектори, които се използват активно за разнообразяване на методите за обучение, разказа още г-жа Илиева. Чрез новата техника, както и чрез изпълнението на различни проекти в часовете, преподавателите се надяват да провокират интереса на учениците към знанието.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...