Ученици впечатлиха с макет на каравелата на Колумб

0

С макет на каравелата „Ла Пинта” впечатлиха осмокласниците Ангел Георгиев и Атанас Иванов. Двамата показаха завидни умения и въображение, изработвайки кораба, с който Христофор Колумб достига бреговете на Америка.

По темата „Велики географски открития” учениците от профил „Икономическо развитие” в СУ „Д-р Петър Берон” изготвиха различни проекти, сред които и корабен дневник.

Безспорно най-атрактивният обаче е на Ангел и Атанас. За модел те са ползвали снимки на каравелата „Ла Пинта“, а използваните материали са стиропор, плат, мрежа, въже и др. Близо месец е отнело изработването на макета.

За Атанас Иванов това е трети проект, разказа учителката по история и класен ръководител Веселина Илиева. С настоящия проект, двамата с Ангел са показали, че могат да станат сериозен екип. Преди това Наско е правил макети на танк и на египетска пирамида.

Плавателният съд на осмокласниците е наречен „Кап. Илиева”, споделят учениците. 24-членният екипаж на каравелата е убеден, че под командването на своята учителка ще успее да преплува през морето от знания, което ги очаква, и ще направят много нови открития за себе си и за живота.

Това е вторият проект, изработен от осмокласниците през тази година. С ентузиазъм учениците са се включили и в предишния – на тема „Версай”. В него те са подготвили презентации, табла и брошури, представящи един от най-известните дворци в Европа.

От тази година, след спечелването на проект за ново оборудване, учителите от СУ „Д-р Петър Берон” са снабдени с  лаптопи и мултимедийни проектори, които се използват активно за разнообразяване на методите за обучение, разказа още г-жа Илиева. Чрез новата техника, както и чрез изпълнението на различни проекти в часовете, преподавателите се надяват да провокират интереса на учениците към знанието.

Previous articleЕвродепутатът Ева Майдел: До 2025 ПИН-кодовете за картови плащания ще отпаднат
Next articleСлед протеста в неделя: Протестиращи получиха актове от полицията

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...