Протестното шествие от Хасково тръгна към Свиленград

1

Полицията отклони колоната при Крепост

Протестиращи от Хасково се събраха тази сутрин на паркинга пред комплекс „21 век”, а след това се отправиха с автомобили към Свиленград, съобщават хасковски медии.

Недоволните ще се присъединят към протеста в граничния град, който започва в 11.00 часа. Според внесеното в граничната община уведомление, протестното шествие ще започне от пощата, след което ще премине по бул. България до общината и ще се отправи към разклона за ГКПП „Капитан Петко Войвода“, като е записано, че ще остане там до 18 ч.

Полицейски кордон, подкрепен от жандармерия, спря протестното автошествие от Хасково на пътя за Димитровград, до разклона за село Крепост, съобщи haskovo.net. Там хасковлии трябваше да се срещнат с протестиращи от Димитровград и Кърджали, за да продължат към Свиленград.

Директорът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков обяснил на протестиращите, че излизането на такава автоколона на магистрала „Марица“ би представлявала опасност от произшествия заради високата скорост по аутобана. Той призовал колоната да се върне към Хасково и да тръгне към Свиленград по стария път Е-80. Думите му са посрещнати с освирквания и викове „Оставка“.

Така колоната се върна обратно към Хасково и пое към Свиленград по стария път.

Previous articleНад 100 деца с коледни подаръци в кампанията „Плюшено мече”
Next articleСтотици протестиращи блокираха пътя до границата

1 COMMENT

  1. Ако не днес , утре , в други ден ,духът на справедливостта излезе от бутилката и ще победи !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...