Над 100 деца с коледни подаръци в кампанията „Плюшено мече”

0

За четвърта поредна година в Свиленград се провежда Операция „Плюшено мече”. В нея, над 100 деца от различни социални институции ще получат подаръци за Коледа. Благотворителната кампания е насочена към деца и младежи в неравностойно положение, а идеята е всички те да получат за Коледа желан от тях персонален подарък.

Вече са окомплектовани подаръците за близо 20 деца от центъра за деца с увреждания в града. Коледните си изненади очакват още деца от помощното училище – интернат „Стефан Василев” и от защитеното жилище в града.

На сайта на инициативата е описано как всеки може да се включи в осигуряването на коледни подаръци за децата. Избира се регион и институция, а след това – дете и посочения от него желан подарък. Дарителят се регистрира с имейл адрес или Фейсбук профил.

Тази година децата от интерната в Свиленград ще получат по няколко подаръка, съобщи координаторът на кампанията Десислава Кордова. Освен личните си желания до Дядо Коледа, всички те ще получат и маратонки. В училището имат нужда и от легла, добавиха от там, ако някоя фирма изяви желание да помогне.

През този линк или директно от страницата на „Плюшено мече” желаещите да зарадват децата ще могат да посочат какъв точно подарък ще купят, а след това трябва да го изпратят по куриер или да го занесат лично на посочения адрес: Свиленград, ПК 6500, ул. “ Максим Горки“ № 2А. Подаръците трябва да са празнично опаковани и надписани с име на: град, институция, прякор на дете, пол и възраст. Например: Варна, ЦНСТ- Северен Полюс, Усмивко, момче, 12г.
До 10 декември се изпращат подаръците за Свиленград. След това децата ще ги получат на специална церемония.

Previous articleПроблеми във връзката: Доверието
Next articleПротестното шествие от Хасково тръгна към Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...