За повече внимание през отоплителния сезон призовават от пожарната

0

Все още свиленградчани имат време да обърнат внимание на състоянието на комините, предупреждават от пожарната в началото на отоплителния сезон. Тази година от РСПБЗН ще акцентират върху превенцията, за да се избегнат сериозни пожари в еднофамилните и многофамилните жилищни сгради.

От изнесените данни става ясно, че 7 души са загинали при битови пожари в Хасковска област от началото на годината. В Свиленградско за миналия отоплителен сезон са регистрирани 2 тежки пожара и един смъртен случай. 77-годишна жена почина в дома си в с. Студена, след като къщата й се запали. Друга къща пък изгоря напълно, а майка и син останаха на улицата, разчитайки на състрадателни хора за възстановяването на дома им.

Пожарите на коминни тела са втората най-честа причина за инциденти през зимата, веднага след неправилното боравене с отоплителни уреди. И в двата случая, особено уязвима група са възрастните самотноживеещи хора по селата, предупреждават огнеборците. Началникът на службата в града – Ивелин Тонев, призова хората да обърнат внимание на комините – дали са почистени и дали имат нужда от измазване, както и на инструкциите за безопасно използване на отоплителните уреди.

Тонев съобщи още, че са раздадени информационни материали по селските кметства и читалища, както и в пенсионерските клубове в общината. И с помощта на Социалния патронаж, самотноживеещите хора ще бъдат предупреждавани за мерките за ограничаване на инциденти с отоплителни уреди.

Previous articleПриеха Общия устройствен план за следващите 20 години
Next articleПроблеми във връзката: Доверието

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...