За повече внимание през отоплителния сезон призовават от пожарната

0

Все още свиленградчани имат време да обърнат внимание на състоянието на комините, предупреждават от пожарната в началото на отоплителния сезон. Тази година от РСПБЗН ще акцентират върху превенцията, за да се избегнат сериозни пожари в еднофамилните и многофамилните жилищни сгради.

От изнесените данни става ясно, че 7 души са загинали при битови пожари в Хасковска област от началото на годината. В Свиленградско за миналия отоплителен сезон са регистрирани 2 тежки пожара и един смъртен случай. 77-годишна жена почина в дома си в с. Студена, след като къщата й се запали. Друга къща пък изгоря напълно, а майка и син останаха на улицата, разчитайки на състрадателни хора за възстановяването на дома им.

Пожарите на коминни тела са втората най-честа причина за инциденти през зимата, веднага след неправилното боравене с отоплителни уреди. И в двата случая, особено уязвима група са възрастните самотноживеещи хора по селата, предупреждават огнеборците. Началникът на службата в града – Ивелин Тонев, призова хората да обърнат внимание на комините – дали са почистени и дали имат нужда от измазване, както и на инструкциите за безопасно използване на отоплителните уреди.

Тонев съобщи още, че са раздадени информационни материали по селските кметства и читалища, както и в пенсионерските клубове в общината. И с помощта на Социалния патронаж, самотноживеещите хора ще бъдат предупреждавани за мерките за ограничаване на инциденти с отоплителни уреди.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...