Успехи за мъжкия бадминтон

0

Ново участие в Националната верига по бадминтон мъже двойки записаха състезателите от клуб по бадминтон „Свиленград 2015“. Трима от тях взеха участие в шестия кръг от Националната верига, провел се в Кърджали на 19 октомври.

Дисциплината, в която се състезаваха, е мъже двойки четвърто ниво с по пет отбора във всяка група. Двойката Живко Тенев – Пеньо Василев отстъпи на силните двойки от „Виктори“ София и от Пазарджик, но игра равностойно с отбора на Хасково, въпреки загубата. Срещу представителите на домакините -треньора на „Арда“/ Кърджали/ Марин Ангелов и неговия партньор Иван Тонев, нашите играха несигурно и загубиха първия гейм с 21:7. След добро разгадаване на противника и смяна на тактиката Живко и Теньо направиха пълен обрат, спечелвайки другите два гейма с резултат 21:15 и 21:16. За Пеньо Василев това беше първо участие в национален турнир.

Първо участие в  Националната верига по бадминтон, макар и неочаквано, записа треньорът на СКБ „Свиленград 2015“ Георги Станев. Представителят на домакините от „Арда“ – китаецът Ли, остана без партньор, което наложи участието на нашия треньор в интернационалната двойка. Те допуснаха също три загуби, но спечелиха и една победа срещу двойките от Нова Загора. В крайното класиране в групите и двете наши двойки се класираха на четвърто място.

Радостно е, че мъжкият бадминтон в Свиленград, макар и бавно, върви нагоре. Все повече състезатели участват в националната лига и се опитват да се конкурират с клубове, които от няколко десетилетия развиват този спорт, коментираха от Свиленград 2015.

Previous articleГрупа от Свиленград почете паметта на митрополит Герасим в Струмица
Next articleПротест на превозвачи спира автобусите до близо 30 населени места в областта

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...