Успехи за мъжкия бадминтон

0

Ново участие в Националната верига по бадминтон мъже двойки записаха състезателите от клуб по бадминтон „Свиленград 2015“. Трима от тях взеха участие в шестия кръг от Националната верига, провел се в Кърджали на 19 октомври.

Дисциплината, в която се състезаваха, е мъже двойки четвърто ниво с по пет отбора във всяка група. Двойката Живко Тенев – Пеньо Василев отстъпи на силните двойки от „Виктори“ София и от Пазарджик, но игра равностойно с отбора на Хасково, въпреки загубата. Срещу представителите на домакините -треньора на „Арда“/ Кърджали/ Марин Ангелов и неговия партньор Иван Тонев, нашите играха несигурно и загубиха първия гейм с 21:7. След добро разгадаване на противника и смяна на тактиката Живко и Теньо направиха пълен обрат, спечелвайки другите два гейма с резултат 21:15 и 21:16. За Пеньо Василев това беше първо участие в национален турнир.

Първо участие в  Националната верига по бадминтон, макар и неочаквано, записа треньорът на СКБ „Свиленград 2015“ Георги Станев. Представителят на домакините от „Арда“ – китаецът Ли, остана без партньор, което наложи участието на нашия треньор в интернационалната двойка. Те допуснаха също три загуби, но спечелиха и една победа срещу двойките от Нова Загора. В крайното класиране в групите и двете наши двойки се класираха на четвърто място.

Радостно е, че мъжкият бадминтон в Свиленград, макар и бавно, върви нагоре. Все повече състезатели участват в националната лига и се опитват да се конкурират с клубове, които от няколко десетилетия развиват този спорт, коментираха от Свиленград 2015.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...