Протест на превозвачи спира автобусите до близо 30 населени места в областта

0

Два автобуса от Хасково до Капитан Андреево спират днес заради протеста

Хасковска фирма спира от днес движението на автобусите си по всички свои линии в областта. От компанията настояват за оставката на хасковския кмет Добри Беливанов. В тяхна подкрепа и други фирми ще преустанови превоза на пътници. Маршрутите включват близо 30 населени места от областта.

Недоволството е породено от новите транспортни квоти по линията Хасково-Минерални бани, съобщи инициаторът на протеста и собственик на Арда Тур Сабахтин Исмаил. „Ябълката на раздора” е курсът в 7.15, който е най-натоварен и вече ще е от квотата на Минерални бани. Предвидената цена на новия превозвач за билета била 2,50 лв. като досега Арда Тур возила за левче, с по-голям автобус.

Според шефът на хасковската фирма Себахтин Исмаил по този начин не се защитава обществения интерес, както и този на бизнеса в областния град. Той обвини кметът на община Хасково – Добри Беливанов, че си е позволил до подпише маршрутното разписание еднолично и игнорирайки Общинския съвет.

Тази сутрин Себахтин Исмаил заяви, че до обяд очаква реакция от общинските администрации в Хасково и Баните, както и от областния управител. Той допълни, че в противен случай ще продължат с протестите.

„Аз съжалявам, че засягаме интересите на жителите на тази община, но за съжаление демокрацията не е измислила нищо ново, а това е само начин да изразиш своя протест, за да бъдеш чут в държавата“, коментира Себахтин Исмаил.

Другата фирма, която се включва официално в протеста е Сърнела.

Тази сутрин не е имало проблем за пътниците от община Свиленград при пътуването им от и за Хасково, показа проверка на svilengrad24. Повечето от курсовете се изпълняват от свиленградската фирма Бойдеви.

Два са автобусите, за които екипът ни получи потвърждение от автогара Хасково, че няма да пътуват заради протеста. Това е линията Хасково – Свиленград – Капитан Андреево, която се обслужва от Арда Тур в часовете 12.15 и 13.10. По тази линия автобус има и фирма Ман тур.

Разписание на автобусите от автогара Хасково, обслужващите ги фирми и телефон за връзка: http://avtogarahaskovo.com/

Previous articleУспехи за мъжкия бадминтон
Next articleБез вода остават днес няколко улици в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...