Талантливите Виктор и Кали откриха „Вечерта на китарите”

0

С дуетът Виктор и Кали беше открита „Вечерта на китарите” в Свиленград, която се превърна в емоционално и вълнуващо преживяване за участници и публика. Неочакваният дъжд точно преди началото на концерта на открито, не разпръсна насъбралата се публика, а след десетина минути 12-годишната певица и 13-годишният китарист зарадваха публиката с изпълненията си на популярни парчета. Калина пее от малка в школата на Виолета Карапеева, а Виктор получава първата си китара, когато е едва на 7 години и дълго време се обучава сам на струнния инструмент.

„Гласът на китарите – от бряг до бряг” е първото събитие, което се провежда на новоизградената открита сцена край река Марица. В него взеха участие още шест групи: „Дилетант бенд” – Велико Търново, „Контраст” Казанлък, англо-холандска група „Д-Жава”, Формация „Две поколения” – Кърджали, група китаристи от арт академия Одрин, а на финал прозвучаха изпълненията на домакините от „0379” Свиленград. Публиката посрещна емоционално изпълненията на музикантите. На сцената се изявиха изпълнители от 10 до над 50 години, а сред тях имаше група с две поколения музиканти /бащи и деца/, изпълнители с авторски записи, други – с различни професии – бизнесмени, юристи, както и такива, свързани освен чрез приятелството и чрез китарата.

Час преди началото на концерта, Старият мост се изпълни с хора, дошли да се насладят на музикалните изпълнения, които звучаха от шестте специално подготвени шатри. Всяка от групите зарадва меломаните с изпълнения в характерното за нея звучене.

Организаторите бяха подготвили още шатра за напитки и храни, за сувенири, за ретро снимка, а в началото на каменния мост, всеки желаещ имаше възможност да направи картина с техниката „Ебру”. Рисуването с вода показа Мария Чъкърък от филиала на тукашното читалище в Одрин, който след борени дни ще отбележи десет години от създаването си.

 

Организатор на „Гласът на китарите- от бряг до бряг“ са Читалище ,,Просвета 1870” Свиленград и Рок група ,,0379”. Инициативата е финансирана от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи – Свиленград. Местни фирми също изразиха своята морална и финансова подкрепа за провеждането на музикалното събитие.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...