Талантливите Виктор и Кали откриха „Вечерта на китарите”

0

С дуетът Виктор и Кали беше открита „Вечерта на китарите” в Свиленград, която се превърна в емоционално и вълнуващо преживяване за участници и публика. Неочакваният дъжд точно преди началото на концерта на открито, не разпръсна насъбралата се публика, а след десетина минути 12-годишната певица и 13-годишният китарист зарадваха публиката с изпълненията си на популярни парчета. Калина пее от малка в школата на Виолета Карапеева, а Виктор получава първата си китара, когато е едва на 7 години и дълго време се обучава сам на струнния инструмент.

„Гласът на китарите – от бряг до бряг” е първото събитие, което се провежда на новоизградената открита сцена край река Марица. В него взеха участие още шест групи: „Дилетант бенд” – Велико Търново, „Контраст” Казанлък, англо-холандска група „Д-Жава”, Формация „Две поколения” – Кърджали, група китаристи от арт академия Одрин, а на финал прозвучаха изпълненията на домакините от „0379” Свиленград. Публиката посрещна емоционално изпълненията на музикантите. На сцената се изявиха изпълнители от 10 до над 50 години, а сред тях имаше група с две поколения музиканти /бащи и деца/, изпълнители с авторски записи, други – с различни професии – бизнесмени, юристи, както и такива, свързани освен чрез приятелството и чрез китарата.

Час преди началото на концерта, Старият мост се изпълни с хора, дошли да се насладят на музикалните изпълнения, които звучаха от шестте специално подготвени шатри. Всяка от групите зарадва меломаните с изпълнения в характерното за нея звучене.

Организаторите бяха подготвили още шатра за напитки и храни, за сувенири, за ретро снимка, а в началото на каменния мост, всеки желаещ имаше възможност да направи картина с техниката „Ебру”. Рисуването с вода показа Мария Чъкърък от филиала на тукашното читалище в Одрин, който след борени дни ще отбележи десет години от създаването си.

 

Организатор на „Гласът на китарите- от бряг до бряг“ са Читалище ,,Просвета 1870” Свиленград и Рок група ,,0379”. Инициативата е финансирана от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи – Свиленград. Местни фирми също изразиха своята морална и финансова подкрепа за провеждането на музикалното събитие.

Previous articleПесни, хора и кулинарна изложба на събора в Студена
Next articleИзграждат осветление на пътен възел „Пъстрогор” през 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...