Изграждат осветление на пътен възел „Пъстрогор” през 2019

0

Догодина ще бъде изградено осветление на пътен възел „Пъстрогор” при входа към Свиленград на автомагистрала Марица. Това заяви министърът в оставка Николай Нанков в отговор на актуално питане на депутата Никола Динков /БСП/.

Народният представител постави въпроса за липсата на осветление и оскъдната пътна маркировка, изтъквайки, че стойността на проекта не е голяма, а трафикът е интензивен и заради чужденците, които пътуват до Свиленград и ГКПП Капитан Андреево.

Според министър Нанков в проектната документация за пътя не е било заложено поставянето на осветление. По думите му, след обнародването на промените в Наредба №1, всички подобни пътни възли вече ще се проектират с подобно осветление.

Изграждането му на пътен възел Пъстрогор значително ще подобри ориентацията на водачите при идентифициране особеностите на пътя и прилежащата инфраструктура и съответно ще повиши безопасността на движението през тъмната част на денонощието, заяви министърът. От друга страна, поради близостта до Свиленград съществува техническа възможност за включване на осветлението на пътния възел към градската електропреносна мрежа, допълни той.

Нанков беше категоричен, че средствата за изготвянето на проект за осветление и неговото изпълнение ще бъдат предвидени в бюджета на АПИ за 2019 г.

Динков допълни, че в община Свиленград се коментират и други два въпроса, които трябва да получат отговор в най-скоро време. Става дума за неизпълнената трета лента преди граничен пункт Капитан Андреево и шумоизолиращата ограда при селото.

Previous articleТалантливите Виктор и Кали откриха „Вечерта на китарите”
Next articleОткриват панаира с концерт на Володя Стоянов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...