Наши шахматисти участваха в турнира “Морско конче” във Варна

0

Шахматистите от “Шахматен център Свиленград 2013“ участваха в 43 шахматен турнир за деца до 16 г. „Морско конче“ в град Варна. Турнирът имаше статут на държавно лично първенство и в него взеха участие 180 деца от страната и чужбина. Надпреварата се проведе  в 7 кръга / по една партия на ден/ с контрола 1 час и 30 минути на състезател.

8 свиленградчанчета взеха участие в едноседмичната надпревара. За шест от тях това беше първо участие в турнир, на който партиите трябва да се записват до края на играта.

Съвсем закономерно двете най-опитни състезателки Стефани Данаилова и Антония Тонева се бориха докрай да се класират в челната четворка. И двете завършиха с актив от 3,5 т. / 3 победи, 1 равна и 3 загуби/ и заеха съответно 15 и 16 място в генералното класиране от 28 момичета. Антония завърши на пето място при момичетата до 12 г. с по-слаб втори показател от шахматистката, заемаща четвърто място. Стефани остана шеста при момичетата до 14 г.

С актив от 3 т. /3 победи/ завършиха Костадин Янков /10 г./ и Атанас Петков /8 г./. И двамата се научиха да записват шахматни партии непосредствено преди състезанието. Атанас Петков можеше да се бори дори за четворката, но летен вирус му попречи да изиграе последните два кръга.

Неизменна част от отбора беше Пламен Сарандиев, който се състезаваше при момчетата до 12 г. С много воля и упоритост той игра и в седемте кръга, като се представи в добра форма.

Previous articleЕдинствената биволска ферма в общината с награда от изложението „Виното на траките”
Next articleПесни, хора и кулинарна изложба на събора в Студена

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...