Засилено полицейско присъствие по основните пътни артерии в страната

0

През следващите дни ще има засилено присъствие на служители от Пътна полиция по АМ „Марица“, „Тракия“ и пътя София-Калотина. Причината е интензивният трафик на преминаващите през страната ни чужденци. За безопасно шофиране ще се следи по основните пътни артерии от ГКПП Капитан Андреево, АМ Марица, АМ Тракия и пътя София – Калотина.

Допълнителни патрули на КАТ ще има и на други основни пътища в страната, защото периодът съвпада с почивните дни у нас и интензивният трафик към Черноморието.

По заповед на АПИ, в петък, от 18ч. до 20ч, се спират от движение тежкотоварните автомобили по АМ „Тракия” в посока Пловдив, изключение се прави само за камионите, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим.

Подобно ограничение ще има и на АМ „Марица“ в неделя за времето от 16ч. до 20 ч. в посока Свиленград-АМ „Тракия” и на АМ „Струма“ посока п. в. Даскалово за времето от 10ч. до 14ч.

От полицията предупреждават водачите на превозни средства да шофират безопасно, съобразявайки се с пътните условия, да спазват маркировката, да имат поне една почивка на всеки 3 часа път, да не застават зад волана, ако са приели алкохол или упойващи вещества.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...