Засилено полицейско присъствие по основните пътни артерии в страната

0

През следващите дни ще има засилено присъствие на служители от Пътна полиция по АМ „Марица“, „Тракия“ и пътя София-Калотина. Причината е интензивният трафик на преминаващите през страната ни чужденци. За безопасно шофиране ще се следи по основните пътни артерии от ГКПП Капитан Андреево, АМ Марица, АМ Тракия и пътя София – Калотина.

Допълнителни патрули на КАТ ще има и на други основни пътища в страната, защото периодът съвпада с почивните дни у нас и интензивният трафик към Черноморието.

По заповед на АПИ, в петък, от 18ч. до 20ч, се спират от движение тежкотоварните автомобили по АМ „Тракия” в посока Пловдив, изключение се прави само за камионите, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим.

Подобно ограничение ще има и на АМ „Марица“ в неделя за времето от 16ч. до 20 ч. в посока Свиленград-АМ „Тракия” и на АМ „Струма“ посока п. в. Даскалово за времето от 10ч. до 14ч.

От полицията предупреждават водачите на превозни средства да шофират безопасно, съобразявайки се с пътните условия, да спазват маркировката, да имат поне една почивка на всеки 3 часа път, да не застават зад волана, ако са приели алкохол или упойващи вещества.

Previous articleНа границата: Англичанин декларира 60 кутии цигари, „пропуска” над 600
Next articleГражданско неподчинение заплашват да обявят свиленградски села и общински съветници

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...