На границата: Англичанин декларира 60 кутии цигари, „пропуска” над 600

0

625 кутии контрабандни цигари задържа екип на митническите мобилни групи в дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ към Централно митническо управление.

На 27 август около 16 часа, на трасе „Входящи леки коли и автобуси“ на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил с английски регистрационен номер, управляван от британски гражданин, който пътувал със съпругата си и двете им деца. Съпругът декларирал, че пренася 60 кутии цигари. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под задната седалка и до резервната гума в багажника, сред личните вещи на пътниците, митническите служители откриват недекларирани 625 кутии цигари от три различни марки без акцизен бандерол, всички с надпис „For duty free sale“.

Укритите цигари са задържани. На шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи. Автомобилът е задържан за обезпечение на вземанията по акта.

58 кутии от декларираните цигари са задържани с разписка за митнически режим, тъй като акцизната стока е над нормата за безмитен внос, която е 2 кутии.

Previous articleОтново засякоха кражба на ток
Next articleЗасилено полицейско присъствие по основните пътни артерии в страната

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...