На границата: Англичанин декларира 60 кутии цигари, „пропуска” над 600

0

625 кутии контрабандни цигари задържа екип на митническите мобилни групи в дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ към Централно митническо управление.

На 27 август около 16 часа, на трасе „Входящи леки коли и автобуси“ на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил с английски регистрационен номер, управляван от британски гражданин, който пътувал със съпругата си и двете им деца. Съпругът декларирал, че пренася 60 кутии цигари. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под задната седалка и до резервната гума в багажника, сред личните вещи на пътниците, митническите служители откриват недекларирани 625 кутии цигари от три различни марки без акцизен бандерол, всички с надпис „For duty free sale“.

Укритите цигари са задържани. На шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи. Автомобилът е задържан за обезпечение на вземанията по акта.

58 кутии от декларираните цигари са задържани с разписка за митнически режим, тъй като акцизната стока е над нормата за безмитен внос, която е 2 кутии.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...