На Капитан Андреево раздават листовки за безопасно пътуване

0

На граничен пункт Капитан Андреево се раздават листовки с основните правила за движение по пътя. Листовките са на 4 езика – български, турски, английски и немски.

Водачите получават брошурите от граничните служители при задължителната паспортна проверка. Акцент е поставен върху винетната такса и предпазния колан, като са посочени и санкциите при нарушение. Напомня се на водачите, че у нас трябва да шофират и през деня с включени светлини. Отбелязани са санкциите за управление след употреба на алкохол и др.

„Това е в помощ на пътуващите, които при среща с Пътна полиция или някакви знаци, които не са им ясни, да им е в помощ и да знаят какво точно трябва да изпълняват, както и санкцията, която следва да им бъде приложена“, коментира пред БТВ гл.инспектор Емил Гочев, началник на ГКПП Капитан Андреево.

Акцията е на МВР и на Министерството на транспорта. През август трафикът на ГКПП „Капитан Андреево” е интензивен заради гастарбайтерите, които пътуват от Турция към Западна Европа и обратно. В най-натоварените дни границата минават 10 000 автомобила за денонощие.

Previous articleПравителството отпусна 1 млн. лв. за пътна връзка на магистралата с индустриалната зона
Next articleСвиленградчани искат възстановяване на лагера в Обзор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...