На Капитан Андреево раздават листовки за безопасно пътуване

0

На граничен пункт Капитан Андреево се раздават листовки с основните правила за движение по пътя. Листовките са на 4 езика – български, турски, английски и немски.

Водачите получават брошурите от граничните служители при задължителната паспортна проверка. Акцент е поставен върху винетната такса и предпазния колан, като са посочени и санкциите при нарушение. Напомня се на водачите, че у нас трябва да шофират и през деня с включени светлини. Отбелязани са санкциите за управление след употреба на алкохол и др.

„Това е в помощ на пътуващите, които при среща с Пътна полиция или някакви знаци, които не са им ясни, да им е в помощ и да знаят какво точно трябва да изпълняват, както и санкцията, която следва да им бъде приложена“, коментира пред БТВ гл.инспектор Емил Гочев, началник на ГКПП Капитан Андреево.

Акцията е на МВР и на Министерството на транспорта. През август трафикът на ГКПП „Капитан Андреево” е интензивен заради гастарбайтерите, които пътуват от Турция към Западна Европа и обратно. В най-натоварените дни границата минават 10 000 автомобила за денонощие.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...