Правителството отпусна 1 млн. лв. за пътна връзка на магистралата с индустриалната зона

2

Областният управител: В Хасково никога не и имало делене на кметове

Свиленград ще получи 1 млн. лв. за изграждане на пътна връзка на магистрала „Марица“ с индустриалната зона. Парите са отпуснати с постановление на Министерски съвет. Общо  9 665 000 лева ще бъдат преведени на 8 от 11-те общини в област Хасково и ще бъдат насочени към приоритетни за тях обекти – реконструиране на улици,  подмяна на водопроводи и канализация, довършване на социални обекти, възстановяване на кметства в малки населени места и читалища.

Най-голямата сума, над 5 млн. ще отидат за община Харманли за ремонт на стадион „Хеброс“ и на читалище „Дружба“.

560 000 лв. са средствата, предназначени за Любимец. Те ще се изразходват за реконструкция и обновяване на „сграда на обществена кетъринг кухня за предоставяне на храна на основни целеви групи в общината”, за ремонт на сградата на бившия Младежки дом и за ремонт на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация. С отпуснатите пари ще се ремонтират читалищата в с. Малко Градище и с. Йерусалимово – 82 040 лв.

Средства от Министерски съвет получават: Маджарово – 550 000 лв., Минерални бани – 640 000 лв., Симеоновград – 820 000 лв., Стамболово – 700 000 лв. и Хасково – 300 000 лв.

В това постановление на МС няма отпуснати средства за три общини – Димитровград, Ивайловград и Тополовград, съобщи на специална пресконференция областният управител Станислав Дечев. Техни проекти са били финансирани с предишни решения на МС.

„Не можем да говорим за политически подход при отпускането на средства от Правителството, заяви областният управител. Категорично заявявам, че в област Хасково никога е нямало делене на кметовете- средства  получават всички, които имат качествени проекти и добри идеи. Но ако трябва да се включа в темата, която се коментира на национално ниво, ще кажа ясно, че с радост бихме подкрепили общини с кметове на БСП, но в нашата област такива кметове няма“, обобщи той.

Previous articleПрокуратурата обвини англичанин за контрабанда на 10 кг опиум през Капитан Андреево
Next articleНа Капитан Андреево раздават листовки за безопасно пътуване

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...