Правителството отпусна 1 млн. лв. за пътна връзка на магистралата с индустриалната зона

2

Областният управител: В Хасково никога не и имало делене на кметове

Свиленград ще получи 1 млн. лв. за изграждане на пътна връзка на магистрала „Марица“ с индустриалната зона. Парите са отпуснати с постановление на Министерски съвет. Общо  9 665 000 лева ще бъдат преведени на 8 от 11-те общини в област Хасково и ще бъдат насочени към приоритетни за тях обекти – реконструиране на улици,  подмяна на водопроводи и канализация, довършване на социални обекти, възстановяване на кметства в малки населени места и читалища.

Най-голямата сума, над 5 млн. ще отидат за община Харманли за ремонт на стадион „Хеброс“ и на читалище „Дружба“.

560 000 лв. са средствата, предназначени за Любимец. Те ще се изразходват за реконструкция и обновяване на „сграда на обществена кетъринг кухня за предоставяне на храна на основни целеви групи в общината”, за ремонт на сградата на бившия Младежки дом и за ремонт на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация. С отпуснатите пари ще се ремонтират читалищата в с. Малко Градище и с. Йерусалимово – 82 040 лв.

Средства от Министерски съвет получават: Маджарово – 550 000 лв., Минерални бани – 640 000 лв., Симеоновград – 820 000 лв., Стамболово – 700 000 лв. и Хасково – 300 000 лв.

В това постановление на МС няма отпуснати средства за три общини – Димитровград, Ивайловград и Тополовград, съобщи на специална пресконференция областният управител Станислав Дечев. Техни проекти са били финансирани с предишни решения на МС.

„Не можем да говорим за политически подход при отпускането на средства от Правителството, заяви областният управител. Категорично заявявам, че в област Хасково никога е нямало делене на кметовете- средства  получават всички, които имат качествени проекти и добри идеи. Но ако трябва да се включа в темата, която се коментира на национално ниво, ще кажа ясно, че с радост бихме подкрепили общини с кметове на БСП, но в нашата област такива кметове няма“, обобщи той.

2 COMMENTS

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...